- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Preminuo legendarni Milovan Tasić

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Kanal MuzikeMilovan Tasić Tasa
Milovan Tasić Tasa - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
Pratite nas
Milovan Tasić Tasa, nekadašnji košarkaš i legendarni akter sporednih uloga u kultnim filmovima jugoslovenske kinematografije, preminuo je u 77. godini.
Tasić je bio gorostasni centar sa visinom od 214 centimetara koga je krajem šezdesetih na Crveni krst doveo legendarni trener Slobodan Piva Ivković.
Imao je 21 godinu kada je počeo da igra za Radnički, kasnije je bio član šampionske generacije Krstaša, a sa velikim uspehom igrao je i za valjevski Metalac.
Pre nekoliko godina u velikom intervjuu za Sport Klub govoreći o tome koliko je voleo košarku Tasa je rekao:
„Kad nešto voliš, ne voliš ga onako, tek tako, nego to voliš srcem“.
Kasnije ga je život odveo na drugu stranu, oprobao se i na velikom platnu i proslavio sporednim ulogama u kultnim filmovima „Maratonci trče počasni krug“ i „Ko to tamo peva“.
O glumi je tada rekao:
„Igrao sam u „Ko to tamo peva“, „Maratoncima“, „Hajde da se volimo 2“, u četiri Šijanova filma i isto toliko kod Čalića. S obzirom da u košarci tada nije bilo para, to je bila prilika za zaradu i nisam odbijao pozive reditelja. Sve je počelo 1970. godine na Krstu, prišao mi je na terenu čovek iz „Avala filma“, ne mogu da se setim njegovog imena, ali pozvao me je da igram u filmu „Bube u glavi“, reditelja Miše Radivojevića. Tu je glumio Dragan Nikolić, a ja sam dobio ulogu čudaka, koji je tapkao loptu u terazijskom pešačkom prolazu. Tako je počelo. Glumio sam i u filmovima: „Sulude godine“, „Vampiri su među nama“, „Svemirci su krivi za sve“, „Tajna manastriske rakije“. Bio sam i na snimanju filma u kojem je Bata naš Džejms Bond, ali je taj projekat propao zbog nekih nesuglasica“.
Milovan Tasić Tasa rođen je 11. septembra 1947. godine u selu Donje Crnatovo kod Žitorađe.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala