- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ognjen menja Beograd za Moskvu

© Sputnik / Lola ĐorđevićOgnjen Jaramaz
Ognjen Jaramaz - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
Pratite nas
Srpski košarkaš Ognjen Jaramaz nalazi se nadomak prelaska u redove moskovskog CSKA, prvaka VTB lige.
Košarkaš koji je u prethodnoj sezoni nosio dres Partizana, trebalo bi da pojača „Armejce“.
Informaciju je preneo ruski „Sport ekspres“, a ostaje da se vidi kako će se beogradski i moskovski klub dogovoriti oko transfera, budući da 28-godišnji Kruševljanin ima ugovor sa Partizanom do leta 2025. godine.
Ognjen Jaramaz se prethodnog leta vratio u Partizan i potpisao dvogodišnji ugovor. Ipak, 28-godišnji bek nije imao dobru sezonu u crno-belom dresu, a u Evroligi je na 22 utakmice (6 kao starter) prosečno beležio 3,2 poena (54,1% iz igre, 21,1% za tri), 1,3 skoka i 1,5 asistencija.
Za Partizan je prethodno igrao od 2019. do 2021. godine, a potom je dve sezone proveo u Bajernu iz Minhena. Jaramaz je u prošlosti igrao i za Megu i San Pablo Burgos, a 2017. godine izabran je kao 58. pik NBA drafta. Prava na njega trenutno ima ekipa Njujork Niksa.
Na Evropskom prvenstvu 2022. godine bio je reprezentativac Srbije.
Košarkaši CSKA, osmostruki prvaci Evrope, u sredu su osvojili 11. titutlu u VTB ligi, pošto su u petoj utakmici finalne serije porazili Uniks u Kazanju sa 66:55. Najkorisniji igrač finalne serije bio je američki bek Melo Trimbl.
Bio je to prvi trofej za „Armejce“ posle dvogodišnje pauze u ovom takmičenju – šampion je 2022. godine bio Zenit, a u prethodnoj sezoni VTB šampionat osvojio je Uniks.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala