- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Kremlj ne razume s kim iz Ukrajine bi moglo da se razgovara

© Sputnik / Alekseй MaйševPogled na moskovski Kremlj
Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
Pratite nas
Nejasan status aktuelnog rukovodstva Kijeva predstavlja veliki problem, jer Moskva ne zna sa kim bi mogla da vodi dijalog u slučaju pregovora, izjavio je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Ovde postoji definitivan problem, jer ako imate neku vrstu ozbiljnog razgovora sa Kijevom i pokušate da dođete do političkih i diplomatskih sredstava rešavanja krize, onda se postavlja pitanje: sa kim ozbiljno da se razgovara? Ovo pitanje je sada vrlo aktuelno, a mi ne vidimo odgovor na njega“, rekao je Peskov za „Izvestija“ odgovarajući na pitanje sa kim bi Ruska Federacija hipotetički mogla da pregovara ako politički sistem Ukrajine ne reši pitanje legitimiteta Zelenskog.
On je istakao i da će i Zapad, koji sada podržava Vladimira Zelenskog, posle nekog vremena, očigledno, želeti da ga smeni sa mesta predsednika Ukrajine.
U Ukrajini se aktivno raspravlja o pitanju legitimiteta vlasti u odsustvu parlamentarnih i predsedničkih izbora, koji se ne mogu održati za vreme vanrednog stanja. Konkretno, poslanik Rade Aleksandar Dubinski tvrdi da su ustavna ovlašćenja predsednika Ukrajine istekla u noći 21. maja i da ne postoji legitiman način da se ona produže.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala