- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Problem za Engleze – dobra ili loša vest za Srbiju?

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISHari Megvajer
Hari Megvajer - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
Pratite nas
Engleska bi u prvom meču na Evropskom prvenstvu protiv Srbije 16. juna u Gelzenkirhenu mogla da bude bez štopera Harija Megvajera, koji prema poslednjim informacijama sa Ostrva nije zalečio povredu lista.
Iskusni štoper, poznat neretko po ogromnim kiksevima, propustio je prijateljski meč sa Bosnom i Hercegovinom (3:0), očekuje se da će identičan scenario biti i u poslednjoj proveri pred EP protiv Islanda.
Prema pisanju „Dejli mejla“ defanzivac Mančester junajteda i dalje ima problema sa mišićem lista i priliku bi za meč protiv Srbije mogao da dobije Mark Guehi.
Selektor Engleske Garet Sautgejt koji i te kako ima poverenja u Harija Megvajera, od štopera na raspolaganju ima još Ezrija Konsu iz Aston Vile, Džarada Brentvajta iz Evertona, tu su još Džarel Kuansu (Liverpul) i Džo Gomez, koji može da igra i na poziciji desnog beka.
Sautgejt i Englezi i dalje imaju mogućnost da „prekroje“ spisak za Evropsko prvenstvo, ali se pretpostavlja da će Megvajer uprkos problemima s povredom biti na spisku putnika za Nemačku.
Podsetimo, Englezi su u grupi C sa Srbijom, Danskom i Slovenijom.
Povreda i potencijalni izostanak Harija Megvajera za meč sa Srbijom može se posmatrati iz dva ugla, jer je veliki broj onih koji misle da je on najslabija karika Engleza i neko ko bi mogao da pomogne Srbiji da dođe do pozitivnog rezultata, dok, naravno postoje i oni koji cene i poštuje igračke kvalitete Junajtedovog štopera.
Saša Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2024
SPORT
Srpska legenda uspela da ostvari cilj u Rusiji: „Razmišljao sam o odlasku – sada sam srećan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala