- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Cinično i nepristojno: Bajden neće dozvoliti da se američko oružje koristi za napade na Moskvu

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Davidsmith2014/Cropped photo / Raketa storm šedou na avionu tornado
Raketa storm šedou na avionu tornado - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
Pratite nas
Sjedinjene Države ne podržavaju ukrajinske napade na Moskvu i Kremlj, izjavio je američki predsednik Džozef Bajden. Ruski diplomata Mihail Galuzin je ovu izjavu nazvao nepristojnom.
„Ne dozvoljavamo udare 200 milja (oko 320 km) po dubini Rusije i ne dozvoljavamo napade na Moskvu, Kremlj“, rekao je on u intervjuu televiziji Ej-Bi-Si, komentarišući reči ruskog predsednika Vladimira Putina da su isporuke preciznog oružja za napade na Rusku Federaciju ekvivalentne direktnom učešću u sukobu.
Prema rečima američkog lidera, oružje može da se koristi „blizu granice".
Zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Mihail Galuzin na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu nazvao je ciničnom izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena.
„Bajdenova izjava je toliko cinična i toliko nepristojna da čak izaziva čuđenje što lider takvog ranga tako nešto danas sebi dozvoljava“, primetio je Galuzin.
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je ranije da predstavnici zemalja NATO-a treba da budu svesni „čime se igraju” kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da napadaju zapadnim oružjem „legitimne ciljeve” duboko u rusku teritoriju. Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov je, komentarišući mogući odgovor Ruske Federacije na nove napade na rusku teritoriju, naveo da za to znaju šef države i vojska, „koji preduzimaju odgovarajuće kontramere i spremaju se za njih“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala