Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Objavljeni preliminarni rezultati izbora u Zrenjaninu, Subotici, Čačku, Vršcu i Valjevu

© Sputnik / Lola ĐorđevićIzbori 2024.
Izbori 2024. - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2024
Pratite nas
Prema preliminarnim rezultatima objavljenim na sajtu Republičke izborne komisije, lista okupljena oko SNS osvojila je na lokalnim izborima održanim 2. juna 41 mandat u Zrenjaninu, a pored drugih gradova, pobedu je odnela i u Subotici sa 35 mandata.
Prema preliminarnim rezultatima, lista okupljena oko SNS osvojila je 41 mandat u Zrenjaninu, drugoplasirana lista je „I voda i sloboda - Nada - Ujedinjena opozicija“ koja je osvojila 12 mandata, a sledi lista „Zrenjanin protiv nasilja - Biramo Zrenjanin“ sa devet mandata.
„Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović-Zrenjanin“ imaće tri mandata, dok je Savez vojvođanskih Mađara osvojio dva mandata.
Kada je reč o Subotici, lista okupljena oko SNS-a dobila je 35 mandata u lokalnom parlamentu.
Na drugom mestu je lista Saveza vojvođanskih Mađara sa 19 mandata, a na trećem mestu je lista „Subotica protiv nasilja - Biram Suboticu - Nela Tonković“ sa 10 osvojenih mandata.
Manjinska lista „Za pravednu Suboticu - Stranka pravde i pomirenja - Tomislav Žigmanov“osvojila je 3 odbornička mesta.
Prema preliminarnim rezultatima Gradske izborne (GIK) komisije grada Čačka, pobedu na lokalnim izborima odnela je lista „Aleksandar Vučić - Čačak sutra“ sa 40 mandata u gradskom parlamentu.
Na drugom mestu je lista „Ivan Ćalović – Istina i čast“, koja je osvojila 12 mandata.
Sledi lista „Probudimo Čačak“ sa 10 mandata, dok su po četiri mandata dobile liste „Svi za Čačak -Narodna stranka -Dr Aleksandar Radojević, „Čačak protiv nasilja“ i „Prim. dr Milan Roganović - Srpski pokret Dveri- Boško Obradović“.
„Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek“ osvojila je jedan mandat.
Prema preliminarnim rezultatima za Grad Valjevo, lista oko SNS-a dobila je 30 mandata, sledi lista Svanuće-Ujedinjeno Valjevo može sa 17 mandata, trećeplasirana je Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo - za kralja i otadžbinu prof. dr Branimir Nestorović sa osvojena dva mandata, dok je Ekologija, Zeleno Valjevo - Stil života osvojila jedan mandat.
Kada je reč o rezultatima za Vršac, lista okupljena oko SNS osvojila je 32 mandata, sledi lista Vršac zaslužuje bolje sa osvojenih 12 mandata, dok je Grupa građana Biram Vršac osvojila jedan mandat.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala