- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Na Univerzitetu u Beogradu predviđeno 15.283 mesta, za budžet 9.778

© Sputnik / Lola ĐorđevićUniverzitet u Beogradu
Univerzitet u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2024
Pratite nas
Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić rekao je danas da je za upis na osnovne akademske, integrisane akademske i osnovne strukovne studije u školskoj 2024/2025. predviđeno 15.283 mesta.
On je za Tanjug istakao da je od ukupnog broja predviđeno 9.778 budžetskih mesta i 5.505 samofinansirajućih.

"Na osnovu podataka o odnosu broja planiranih i prijavljenih kandidata za upis na studije za prethodne godine najviše interesovanje vladalo je za Psihologiju, Softversko inženjerstvo, Farmaciju, Menadžment i organizaciju, kao i Informacione tehnologije u mašinstvu", rekao je Đokić.

Prema njegovim rečima, među najtraženijim fakultetima istakli su se i Medicina, Arhitektura, Informatika, Molekularna biologija i fiziologija, Inforamcioni sistemi i tehnologije, Logopedija i Integrisane studije stomatologije.
Na beogradskom univerzitetu su ukupno akreditovana 422 studijska programa, od čega je za školsku 2024/2025. godinu planirano da se upis realizuje na 396 studijskih programa.
Prijava i prijem dokumenata u prvom, junskom upisnom roku biće od 19. do 22. juna, a prijemni ispiti biće održani od 24. do 28. juna.
Prema podacima beogradskog univerziteta, ove godine deset fakulteta odlučilo je da podigne cenu školarine za samofinasirajuće studente.
U poslednjih godinu dana nekoliko fakulteta uradilo je akreditaciju ili reakreditaciju, tako da je formirano nekoliko novih studijskih programa koji su potpuno usaglašeni i sa Bolonjskom deklaracijom i sa potrebama tržišta.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala