- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija uvela sankcije britanskim političarima i novinarima

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2024
Pratite nas
Moskva je proširila listu personalnih sankcija protiv političkog establišmenta i novinarskog kora Britanije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Na listi se nalaze lokalni političari, odgovorni za formulisanje i sprovođenje antiruskog kursa, kao i novinari uhvaćeni u lažima i rusofobiji.
„Kao odgovor na neprijateljske akcije britanske strane, doneta je odluka da se na rusku stop-listu uvrsti jedan broj predstavnika političkog establišmenta, novinarskog kora i ekspertske zajednice Velike Britanije“, navela je diplomatska služba.
Kako su istakli, kao i ranije, vodeću ulogu u usađivanju rusofobije i širenju dezinformacija o Rusiji imaju britanski mediji, koji rade po nalogu vlasti.
Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da će britanski napori da izoluju Rusiju na međunarodnom planu neizbežno dobiti oštar otpor.
„Moskva poziva London da prekine vojnu podršku Ukrajini, što dovodi do žrtava među civilima i samo produžava agoniju neonacističkog režima u Kijevu“, zaključuje s4e u saopštenju.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala