Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

SNS: Napadnut kol centar stranke na Novosadskom sajmu

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava SNS
Zastava SNS  - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2024
Pratite nas
Srpska napredna stranka saopštila je da ovaveštava sve medije i nadležne institucije Republike Srbije, pogotovo Misiju ODIHR, da je danas oko 13 časova grupa lica izvršila brutalan i rušilački napad na javnu imovinu Novosadskog sajma i to na prostorije koje je legalno i legitimno zakupila SNS, i u kojima se nalazi kol-centar stranke.
Ovaj kol-centar radi i funkcioniše tradicionalno na pomenutoj lokaciji, što je opšte poznata stvar više godina i posluje potpuno u skladu sa svim Zakonskim propisima Republike Srbije, navode iz Gradskog odbora SNS Novi Sad.
Kako dodaju, ''vandali i kriminalci, njih oko 100, pokušali su da provale u prostorije u kojima je kol-centar i tada su razvaljivali vrata i uništavali sve pred sobom''.
''Predvođeni Mišom Bačulovim, Brajanom Brkovićem i Miranom Pogačarom, isekli su struju u predmetnim prostorijama na Novosadskom sajmu i na taj način ugrozili živote svih prisutnih na predmetnoj lokaciji, što je direktan teroristički čin i uništavanje elektrodistribucione mreže Republike Srbije'', dodaje se u saopštenju SNS.
Predmetni prostor zakupljen je u skladu sa Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti Republike Srbije i potpuno u skladu sa ovim Zakonom, navode iz SNS.
''Kao dokaz tome prilažemo kopiju Ugovora za zakup sala u Kongresnom centru Novosadskog sajma koji prostor je legalno zakupila Srpska napredna stranka Gradski odbor Novi Sad. Upozoravamo nadležne institucije i opštu javnost, kao i predstavnike međunarodnih organizacija, naročito Kancelariju OEBS za demokratske institucije i ljudska prava da je u Novom Sadu trenutno na snazi brutalan napad na građane i imovinu Republike Srbije i zahtevamo da se sa ovim kriminalnim aktivnostima prestane odmah i da institucije zaštite građane'', ističe se u saopštenju.
''Budući da je SNS ovakvim divljaštvom onemogućena da sprovodi potpuno zakonitu aktivnost rada kol centra obaveštavaju javnost da će radi zaštite života građana i imovine Republike Srbije obustaviti rad kol centa SNS na predmetnoj lokaciji uz apel da vandali ni slučajno ne pokušaju da ugroze živote naših aktivista. Takođe tražimo da tužilaštvo hitno reaguje i zaštiti građane Republike Srbije od divljaka i kriminalaca predvođenih nasilnikom Bačulovim, Brkovićem i Pogačarom'', dodaje se u saopštenju Gradskog odbora SNS Novi Sad, prenosi Tanjug.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala