- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev želi sa Novakom na večeru: „On je broj jedan“

© AP Photo / Frank Franklin IIDanil Medvedev i Novak Đoković
Danil Medvedev i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, uspeo je uz malo problema da savlada Čeha Tomasa Mahača u trećem kolu Rolan Garosa, a na konferenciji posle pobede odgovarao je na razna pitanja od kojih je jedno bilo sa kim bi izašao na večeru od kolega. Rus je najpre naveo Novaka Đokovića.
Novak Đoković i Danil Medvedev izuzetno se cene i poštuju, ali nemaju toliko često priliku da se druže van terena. Zbog toga nije iznenađenje što bi Rus voleo sa srpskim asom na večeru.
Dobio je Danil pitanje da odabere trojicu kolega sa kojima bi otišao na večeru, a prvi izbor bio je upravo Novak.
„Važno pitanje, da li bismo pričali o tenisu ili životu? Životu? Malo o tenisu? Ah… Rekao bih Novak, zato što kada kažete tri osobe, hoću da bude iskreno, privatno. On je broj jedan. Džon Mekinro, a broj tri Kafeljnikov. Nismo tako blizu“, rekao je Medvedev.
Kada je reč o njegovom narednom meču za protivnika će imati Aleksa De Minora.
„Dobro se krećemo, znamo da napadamo, ali nijedan od nas nije takav da će jedan udarac da odluči poen. Imali smo dosta mečeva gde smo i jedan i drugi pobeđivali. Prvi put smo na šljaci, vežbali smo zajedno u Monte Karlu. Mislim da može da bude zanimljivo“, istakao je ruski as.
Velike zasluge za Danilove dobre partije na šljaci idu i Žilu Simonu, bivšem francuskom teniseru.
„Teško je objasniti ukratko, on ima mentalitet pobednika, osetite to odmah, znam da hoće da ja pobedim, to je važno kada imate takve ljude oko sebe, važno je da imate one sa pobedničkim mentalitetom. Tu su neki tehnički detalji koje prilagođavamo tokom meča, pre i posle, šta možemo da radimo, neke taktičke stvari. Zaista kvalitetno radimo“, rekao je Medvedev.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2024
SPORT
Nesalomivi Novak preživeo dramu od skoro pet sati – Pariz na nogama u tri sata ujutru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala