- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

NATO avioni pratili belorusko-ruske letačke vojne vežbe

© Sputnik / Viktor Tolochko / Uđi u bazu fotografijaPokretni antenski stub raketnog sistema beloruskih PVO snaga
Pokretni antenski stub raketnog sistema beloruskih PVO snaga - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2024
Pratite nas
Avioni NATO-a za radarsko osmatranje na nebu iznad Poljske i baltičkih zemalja pomno su pratili zajedničke vežbe ruskog i beloruskog vojnog vazduhoplovstva, saopštio je zamenik komandanta beloruskog Ratnog vazduhoplovstva i PVO snaga, načelnik avijacije Leonid Davidovič za televiziju STV.
„Tokom aktivne faze vojnih vežbi, na nebu iznad Poljske i baltičkih zemalja neprestano se nalazilo nekoliko aviona za radarsko osmatranje i kontrolu velikog dometa. Bili smo svesni da oni prate sve naše letove, prate naše aktivnosti“, rekao je Davidovič.
Prema njegovim rečima, u Belorusiji su „odavno naučili da na njih reaguju“.
„Na određeni način im se suprotstavljamo, preduzimamo mere kako bi se smanjila efikasnost njihove obaveštajne službe“, objasnio je on.
On je napomenuo da je tokom zajedničkih belorusko-ruskih letačkih vežbi 27-31. maja bio uključen veći deo avijacije beloruskog vazduhoplovstva, „odnosno, na ovaj ili onaj način u vežbama su učestvovale sve vazdušne baze i svi tipovi aviona“.
„Maksimalna angažovanost ljudstva, maksimalan opseg izvršenih zadataka. Tokom vežbi smo razmenjivali iskustva, naravno, više ruski piloti sa našim pilotima“, dodao je on.
U periodu od 27. do 31. maja, u okviru unapređenja jedinstvenog regionalnog sistema PVO Belorusije i Rusije, pod rukovodstvom komandanta Ratnog vazduhoplovstva i snaga PVO u Belorusiji su održane zajedničke letačko-taktičke vežbe snaga i sredstava vazduhoplovnih i PVO snaga Belorusije i Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Tokom vežbi odrađivani su zadaci pokrivanja državnih i vojnih objekata od vazdušnih napada.
U Poljskoj se raspoređuje bataljon NATO-a  - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
RUSIJA
Ukrajina koncentrisala više od sto hiljada vojnika na granici sa Belorusijom
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala