- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

SAD nameravaju da postave ultimatum Kini – ili Zapad ili Rusija

CC BY 2.0 / vikkies / Ruska zgrada u Kini
Ruska zgrada u Kini - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
Pratite nas
SAD će staviti Peking pred izbor između Rusije i Zapada po pitanju trgovine – zapadne kompanije moraju da spreče Moskvu da uvozi kritično važne komponente preko Kine, piše britanski list „Fajnenšal tajms“.
Prema informacijama do kojih je list došao, zamenik ministra finansija SAD Voli Adejemo na sastanku sa poslovnim krugovima u Nemačkoj namerava da saopšti da SAD i Evropa „moraju da stave Kinu pred težak izbor: kineske kompanije mogu ili da posluju u zapadnim zemljama ili da snabdevaju rusku vojnu mašineriju robom dvostruke namene“.
„Ne mogu da rade i jedno i drugo“, smatra Adejemo.
Po njegovom mišljenju, svaka članica NATO i koalicije zemalja koje podržavaju Ukrajinu treba da ukaže Pekingu da je neprihvatljivo da Kinezi podržavaju ruski vojno-industrijski kompleks.
Kako se precizira, SAD nameravaju da zaprete sankcijama kineskim kompanijama za koje se utvrdi da snabdevaju rusku odbrambenu industriju.
Ranije je zamenik stalnog predstavnika Kine u UN Geng Šuang pozvao SAD da se ne mešaju u bilateralnu saradnju Moskve i Pekinga. On je istakao da Kina uvek detaljno kontroliše izvoz robe dvostruke namene i pozvao je SAD da prestanu da klevetaju Kinu i ukinu jednostrane sankcije.
Bela kuća - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
SVET
Bela kuća priznaje: Nemamo informacije da Kina šalje oružje Rusiji
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala