- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak se oglasio pre meča – i to zbog Olge

© AP Photo / Trevor CollensNovak Đoković i Olga Danilović
Novak Đoković i Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
Pratite nas
Glavna senzacija Rolan Garosa bez konkurencije je Olga Danilović, fenomenalna srpska teniserka, koja je stigla do osmine finala, a na velikom podvigu čestitao joj je i Novak Đoković. Olga je prethodno na konferenciji govorila o srpskom asu kao i o tome na koji način joj je pomogao.
Preko kvalifikacija Olga Danilović ne samo da je uspela da se domogne osmine finala Rolan Garosa već je na tom putu savladala Danijel Kolins, Amerikanku koja igra najbolju sezonu u karijeri, kao i Donu Vekić, 40. teniserku sveta koja zna da bude neugodna.
Padala je i ustajala Olga bezbroj puta u ova dva meča, a onda je kao lavica izborila dve najlepše pobede u karijeri, iako je sjajan meč odigrala i u prvom kolu protiv Martine Trevisan.
Na svemu što je postigla na pariskoj šljaci čestitao joj je i Novak Đoković koji je na društvenim mrežama podelio snimak srpske teniserke posle plasmana u osminu finala. Reči nisu bile potrebno, srpski as stavio je srce, stegnutu pesnicu i pokazao koliko je impresioniran.
Isti je slučaj i sa druge strane. Danilovićeva je dva puta na konferencijama dobijala pitanje da priča o Novaku, a njoj kako kaže nikada nije teško da govori o tome koliko je veliki najbolji teniser sveta,
„O Novaku sam pričala milion puta... Ne znam da li mi u Srbiji shvatamo šta imamo. Imati takvu osobu u istom sportu kao ja, za mene je sjajno što je on tako dobar i ponizan, što je ponosan da predstavlja Srbiju. Dolazim ponekad kod njega da mi pomogne, da mi kaže kakve greške je on imao, cenim to koliko mogu. Igrala sam Junajted kup sa njim u dublu, pobedili smo, bilo je to olakšanje, jer smo hteli da uradimo. Igrala sam sa Novakom i pobedila. Srećna sam što možemo da doživimo tako nešto“ rekla je Olga.
Objasnila je i na koji način joj pomaže srpski as.
„To je nešto što mi govorimo među sobom. Nije to magija, stalno govorimo među sobom. Boriti se do kraja, mentalitet koji ima, svi žele da ga imaju, to je nešto van ove planete, vrlo jednostavne, proste stvari“, istakla je srpska teniserka.
Olga i Novak jedini su preostali srpski predstavnici u Parizu i zbog toga nema sumnje da će do kraja bodriti jedno drugo.
Dok će se prvi reket sveta za osminu finala boriti protiv Italijana Lorenca Musetija, Danilovićeva će mesto u četvrtfinalu morati da izbori preko Markete Vondrušove, aktuelne šampionke Vimbldona.
Bruno Kaboklo - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
SPORT
Košarkaš Partizana napustio tim bez dozvole
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala