- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković protiv starog znanca – da ukaže Vilanderu na grešku

© AFP 2023 / DIMITAR DILKOFFNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
Pratite nas
Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković u trećem kolu Rolan Garosa igra protiv Lorenca Musetija, a taj duel bi trebalo da počne od 20 časova i 15 minuta. Imao je Novak zanimljive susrete protiv Musetija, baš na Rolan Garosu.
Novak je dobio četiri od pet međusobnih duela protiv Musetija, a poslednji put sastali se se nedavno u osmini finala mastersa u Rimu kada je srpski igrač slavio sa 7:5, 6:3.
Pamti se i duel sa Rolan Garosa 2021. godine kada je Museti vodio sa 2:0 u setovima, tada je dobio dva taj-brejka, a potom je Nole preokrenuo i slavio tako što je Italijan predao pri vođstvu Srbina od 4:0 u petom setu.
„Nole je uvek Nole, pogotovo na gren slemovima. Igrati na tri dobijena seta protiv njega je uvek avantura. Imao sam 19 godina kada sam bio blizu pobede nad Đokovićem ovde, nadam se da to mogu da iskoristim da odem dalje“, rekao je Museti italijanskim novinarima u Parizu.
Očigledno je da Đoković diže ritam, da je protiv Karbaljesa Baene odigrao verovatno najbolji meč ove sezone, posebno u poslednja dva seta, ali...
To nije dovoljno da se ubedi Mats Vilander, bivši teniser koji je ranije bio poznat po različitim komentarima na Novakov račun. Potom je ušao u fazu pohvala, pa je sada opet vratio staru „ploču“ i istakao da Novak više nije drugačiji u odnosu na druge igrače.
„Za razliku od Federera i Nadala, čiji je jedinstven stil igre bio nedodirljiv za protivnike, protiv Đokovića nije tako teško igrati kada nije na sto odsto mogućnosti. Njegove lopte su tako tehnički čiste, nisu nikakav problem za protivnike. U ovom trenutku svi veruju da mogu protiv njega. Nije Novak postao prosečan igrač, ali nije više ni drugačiji u odnosu na ostale tenisere na turu“, napisao je Vilander.
Novaku preostaje da odradi posao na uspešan način naravno najviše zbog sebe i svojih navijača, a potom i zbog ovakvih komentara koji dolaze ne samo od Vilandera.
Novak i Museti igraće na stadionu Filip Šatrije u večernjem terminu. Program na najvećem stadionu počinje u 12 časova, Đokovićev meč je četvrti po redu i neće početi pre 20.15.
Pobednik će u četvrtom kolu igrati protiv boljeg iz duela Tomi Pol (SAD) i Francisko Serulondo (Argentina). Đoković brani titulu na Rolan Garosu, pošto je prošle sezone u finalu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda.
Đoković - Karabatić - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
SPORT
„Najjači geni“ – Novak ispratio „najvećeg“ u penziju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala