- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hoće li Don Karlo ponovo ispisati istoriju Lige šampiona?

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaKarlo Anćeloti
Karlo Anćeloti - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
Pratite nas
Vreme je za finale! Fudbaleri Real Madrida i Borusije Dortmund igraće od 21 čas za titulu prvaka Evrope. Don Karlo Anćeloti će juriti svoju čak petu titulu prvaka Lige šampiona, Real Madrid rekordnu 15, a Dortmund drugu.
Svakako da je Real Madrid uvek očekivan gost u finalu Lige šampiona, što se svakako ne može reći za Dortmund koji je napravio veliki podvig ove sezone.
Najveći izazov za popularne Milionere biće da nađu način da nadigraju jednog od najvećih trenera u istoriji Karla Anćelotija. Ako ne i najvećeg.
Ovaj 64-godišnji Italijan je u karijeri osvojio Ligu šampiona četiri puta kao trener i dva puta kao igrač. Od ukupno sedam finala slavio je šest!
„Isto je kao i prvi put. Pre svega postoji zadovoljstvo što smotamo, ali i zabrinutost pa i strah zbog onoga što dolazi. Hladan znoj će se pojaviti u nedelju posle podne, to je normalno. Već sam spreman za tako nešto“, rekao je Anćeloti.
Sa druge strane, ovo će Dortmundu biti sedmo evropsko finale. Do sada je četiri izgubio (UEFA Kup - Juventus 92/93, Fejenord 01/02. UEFA Superkup - Barselona 97/98 Liga šampiona - Bajern 12/13). Dok je u mečevima za titulu pobedio Liverpul (Kup Pobednika Kupova 65/66) i Juventus u novom formatu Lige šampiona 1997. godine.
Što se tiče potencijalnih sastava, očekuje se da Anćeloti ponovo u napadu najviše očekuje od Belingema, Vinisijusa, Rodriga i Krosa, dok će sa druge strane udarne igle ekipe koju vodi Edin Terzić biti Sančo, Brandt i Filkrug.
Ulazimo u finale sa velikim iščekivanjima i entuzijazmom. Dobro smo se pripremili i jedva čekamo da utakmica počne“, rekao je Terzić.
Finale će biti odigrano na Vembliju.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
SPORT
Kako je Mitrović dva puta rasplakao Kristijana Ronalda /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala