- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda prodala brzonogog majstora i zaradila milione

© AP Photo / Darko VojinovicOsman Bukari
Osman Bukari - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
Pratite nas
Crvena zvezda je prodala važnog fudbalera i zaradila milione. Usman Bukari je prešao u Ostin iz Teksasa, a Crvena zvezda je time zaradila čak 7.000.000 evra. Ugovor je potpisan do kraja 2027. godine, uz opciju produžetka i na 2028.
Zveda se oprostila od Bukarija na društvenim mrežama.
„Još od prvog sprinta na Marakani si nam pokazao koliko ćeš da juriš za Zvezdinim uspesima. A kada si postigao jedan od najlepših golova u istoriji večitih derbija znali smo da je to to i da si rezervisao posebno mesto u srcima svih zvezdaša. Golom protiv Mančester Sitija si celom svetu pokazao ono što smo dobro znali - Osman Bukari je fantastičan fudbaler. I da, Zvezda će uvek biti tvoja kuća! Hvala za sve, Buka!“, stoji u oproštajnoj poruci Crvene zvezde.
Reprezentativac Gane je bio najbolji igrač Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige šampiona, pa je postao interesantan klubovima iz Amerike i zimus.
Zvezda je ranije odbila ponudu LA Galaksija, pošto je u tom trenutku bila otvorena borba za titulu.
Dogovor sa Ostinom postignut je tokom prolećne sezone u Srbiji, a da ide tamo potvrđeno je odmah posle osvajanja duple krune i pobede nad Vojvodinom u Loznici.
Bukari je za dve sezone odigrao 78 zvaničnih utakmica za crveno-bele uz učinak od 25 golova i 20 asistencija, a sa beogradskim klubom osvojio je dve duple krune.
Ivana Vuleta Španović - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
SPORT
Ivana Španović preskače Evropsko prvenstvo – „Mala žrtva zbog višeg cilja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala