- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Deca iz Rusije i Ukrajine treba da se ponovo spoje sa svojim porodicama, to je izvan politike

© POOL / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin sa zaštitnicom za prava deteta Marijom Lavovom-Belovom
Ruski predsednik Vladimir Putin sa zaštitnicom za prava deteta Marijom Lavovom-Belovom - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
Pratite nas
Deca iz Rusije i Ukrajine treba da se ponovo spoje sa svojim roditeljima, rad na tome ne treba da bude deo politike, već isključivo humanitarnog karaktera, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa zaštitnicom za prava deteta Marijom Lavovom-Belovom.
Prema njegovim rečima, deca iz Ukrajine su se našla na teritoriji Rusije, jer su spasavana od granatiranja iz zone borbenih dejstava.
Ombudsman je izvestila ruskog lidera o situaciji sa ukrajinskom decom koja su se našla u Rusiji, kao i o tome da je iz Ukrajine vraćeno šestoro ruske dece, istakavši da u Kijevu o tome ne govore, jer će tada postati jasno da cela ta priča nije povezana sa „krađom dece“, već sa vojnim akcijama i porodičnim situacijama.
„To su sve političke igre, a najvažnije je da deca ponovo budu sa svojim najbližima, da se porodice spoje, da budu srećne“, ocenio je Putin.
Ruski predsednik je zaključio da nema ničeg važnijeg ne samo za svaku porodicu, već i za državu od dece.
Ranije je u Moskvi privedena državljanka Ukrajine koja je planirala da odvede decu bez roditeljskog staranja sa teritorije novih ruskih regiona.
Putin je ranije naložio Vladi, dečjem ombudsmanu i lokalnim vlastima da identifikuju siročad koja žive u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti kako bi im što pre pružili državnu pomoć i socijalnu podršku.
Zaštitnica za prava deteta Marija Lavova-Belova saopštila je da se pokreće projekat „Sva deca Donbasa u porodicama“. Ona je istakla da je važno pomoći novim regionima da se integrišu u pravno polje zaštite dece u Rusiji.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala