- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Olgin „pasijans“: U tenisu kao na igrici – sledi najteži nivo

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDOlga Danilović
Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
Pratite nas
Pasijans u francuskom i engleskom jeziku označava strpljenje, ali je i naziv poznate kartaške igre koju obožava da igra i Olga Danilović.
Kada bi ste teniserki koja je izgubila prvi set u trećem kolu Rolan Garosa sa 6:0 rekli da mora da bude strpljiva verovatno bi vas pogledala popreko. Međutim, ne i Olga Danilović koja se strpila, smirila i dočekala svoju igru.
Kako je uspela da preokrene i slavi protiv Hrvatice Done Vekić i sama je rekla da ne zna, ali zapravo postoji mnogo segmenata koji su je odveli do neverovatnog podviga najpre protiv Danijel Kolins, a potom i protiv Done.
Umesto toga da se nervira, „kuka“, i razmišlja o tome kako su organizatori njen meč zakazali u 11 ujutru iako je prethodni završila oko 19 časova prethodnog dana, Olga je uradila ono što joj je bilo najpotrebnije, potrudila se da se oporavi.
U tome joj je najviše pomogla igrica pasijans, koja u prevodu sa francuskoj jezika znači stpljenje, a upravo je to bila srpska teniserka, strpljiva. Loše je delovala u prvom setu, ali znala je da njen trenutak dolazi, dala je sebi oduška i potom upalila sve motore.
„Radim i pričamo ono što pričamo svaki dan, bez obzira na protivnicu. Dani ovde idu brzo. Doduše, ne idu baš zbog kiše. Sve se brzo dešava, moraš da si u pokretu konstantno. Igramo karte, igram igrice na telefonu, pasijans. Tata i ja ubijamo ovu igricu. Nema tu prostora za neko menjanje. Imamo neku rutinu, zagrevanje, pričamo malo o meču protiv koje devojke igramo. Odemo na večeru, ne pričamo o tenisu, nemamo više ni teme za razgovor. Potpuno... Trudim se da sve bude što normalnije. Da nema razlike“, rekla je Olga.
Osim što je bila strpljiva imala je i ogromnu motivaciju i želju za borbom, najviše zbog svoje porodice.
„Kada god igraš nekako uvek znaš ko je tu stvarno za tebe. Znam da iza sebe imam ljude koji su iza mene. To mi daje dodatni motiv, u momentu meča ne razmišljam ni o čemu, osim - igraj, igraj... Nije bitan forhend, bekhend, da li me nešto boli, nego da dam sve od sebe, a posle meča dolaze neki, ne flešbekovi... Kada se čujem sa mamom, tatom, bude još draže i emotivnije“, rekla je Olga Danilović.
Temperament srpske teniserke možda ne odiše strpljenjem, ali kada se sabere koliko je puta morala da padne i posustane zbog povrede da bi se uvek vratila, ovoga puta bolja nego ikad, jasno je da Olgi „pasijens“ bilo da je u kartama ili u životu prija.
Za četvrtfinale maestralna srpska teniserka boriće se protiv Markete Vondrušove, aktuelne šampionke Vimbdlona. Sledi najteži izazov!
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
SPORT
Loše vesti iz Turske – Gudurić u bolovima napustio teren /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala