Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Šef Kancelarije EU u Prištini: Implementacija sporazuma ključna za stabilnost i napredak regiona

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave tzv. Kosova,EU, SAD i Albanije u Prištini
Zastave tzv. Kosova,EU,  SAD i Albanije u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2024
Pratite nas
Šef Kancelarije EU u Prištini Tomaš Suniog izjavio je da je implementacija sporazuma postignutih u dijalogu Beograda i Prištine ključna za stabilnost i napredak regiona.
„Ovo je bio period relativne političke stabilnosti sa zapravo velikim brojem pitanja vezano za donošenje zakona i reformi koje su uspešno sprovedene“, rekao je Suniog.
On je za „Radio Goraždevac“ kazao da je Evropska unija stavila novi akcenat na proces proširenja za ceo Zapadni Balkan kao jedno od rešenja za izazove s kojima se suočava region. Takođe, istakao je važnost implementacije sporazuma postignutih kroz dijalog između Beograda i Prištine.
„Obe strane moraju više da se fokusiraju na sprovođenje dogovorenog“, rekao je on.
Suniog je izrazio nadu da će Kosovo i region nastaviti da napreduju ka evropskim integracijama i postizanju stabilnosti i da će se dijalog između Beograda i Prištine ubrzati i dovesti do konkretnih rezultata.
Povodom odluke o zabrani uvoza srpskih proizvoda iz juna prošle godine, koju je Priština predstavila kao bezbednosnu meru, Suniog ocenjuje da je to treba da bude kratkoročna mera a ne da traje nekoliko meseci, skoro godinu dana.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala