- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ekskluzivni intervju sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom | Od četvrtka do četvrtka

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin na konferenciji za novinare
Aleksandar Vulin na konferenciji za novinare - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2024
Pratite nas
Događaje koji su obeležili prethodnu nedelju komentarisaće u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka” potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.
Ne smiruju se strasti i nižu reakcije zvaničnika i javnosti u Srbiji ali regionu povodom rezultata glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.
Milorad Dodik najavljuje da će Banjaluka i formalno podneti zahtev za razdruživanje od BiH ali Kristijan Šmit i američka ambasada u BiH upozoravaju da to neće značiti nezavisnost, već kraj Republike Srpske.
Tzv. Kosovo postalo je pridruženi član Parlamentarne skupštine NATO, a tim povodom lord Lankaster napravio je izveštaj u kojem je za Srbiju predložio odgovarajući pritisak, za BiH obuku vojnika po „ukrajinskom modelu“, a za Prištinu novu platformu saradnje s NATO-om.
Jens Stoltenberg se igra vojnom retorikom – dozvoljava ukrajinskoj vojsci napad na rusku teritoriju zapadnim oružjem ali želi da spreči učešće NATO-a u tom sukobu. Putin poručuje da zemlje koje govore o napadima na Rusiju treba da budu svesne čime se igraju.

O emisiji „Od četvrtka do četvrtka“

Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka, sada u novom terminu, od 20.00.
Ekskluzivni intervju sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom | Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala