- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kineska vojska: Jačamo veze sa ruskom armijom – širimo razmere vojnih vežbi

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe ruske i kineske vojske
Vojne vežbe ruske i kineske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2024
Pratite nas
Oružane snage Kine spremne su da jačaju strateške komunikacije i koordinaciju sa ruskom vojskom i da zajedno doprinose održavanju međunarodne bezbednosti, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Kine Vu Ćijang.
„Oružane snage Kine spremne su da sarađuju sa ruskom vojskom u cilju sveobuhvatne realizacije važnog konsenzusa koji su dostigli lideri dve zemlje, daljeg jačanja strateških komunikacija i koordinacija, jačanja međusobnog poverenja u vojnoj sferi i zajedničke realizacije Inicijative za globalnu bezbednost“, rekao je kineski diplomata.
On je istakao da je kineska vojska spremna da, zajedno sa Oružanim snagama Rusije, zajedno štiti međunarodnu pravdu i nepristrasnost, daje novi doprinos održavanju međunarodne i regionalne bezbednosti i stabilnosti.
Takođe je poručio da će kineska i ruska vojska prošiti razmere vojnih vežbi i redovno će organizovati zajedničko patroliranje na moru i u vazduhu.
Vu Ćiang je napomenuo da se poslednjih godina, pod strateškim rukovodstvom predsednika Kine Si Đinpinga i predsednika Rusije Vladimira Putina, kinesko-ruski odnosi sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje u novoj eri održavaju na visokom nivou.
Prethodno je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da potencijalno razmeštanje američkih raketa u Evropi ili azijsko-pacifičkom regionu nije problem samo za Moskvu, već i za Peking, stoga su se Kina i Rusija dogovorile da jačaju saradnju kako bi se suprostavile neodgovornom ponašanju SAD.
Zastave Rusije i Kine - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2024
RUSIJA
Američke rakete problem za sve — Rusija i Kina jačaju odbrambenu saradnju
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala