- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Fico prebačen u Bratislavu

© AFP 2023 / FREDERICK FLORIN Slovački premijer Robert Fico govori na debati u Evropskom parlamentu u Strazburu
Slovački premijer Robert Fico govori na debati u Evropskom parlamentu u Strazburu - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2024
Pratite nas
Premijer Slovačke Robert Fico prebačen je iz bolnice u Banskoj Birstrici u Bratislavu, javljaju slovački mediji.
Portal Pravda.sk objavio je da je Fico prebačen kući u Bratislavu. Kako se navodi, stanje mu se stabilizovalo i oporavljaće se, po sopstvenoj želji, kod kuće.
Informaciju o premeštaju potvrdila je za televiziju "ta3" direktorka Fakultetske bolnice u Banjskoj Bistrici Mirijam Lapunikova.
Portal RTVS je preneo da je u večernjim satima sa područja gde se nalazi bolnica u Banskoj Bistrici poleto je helikopter koji je sleteo u glavni grad, ali zvanično nije potvrđeno da je u helikopteru bio slovački premijer.
Podsetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.
Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala