- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković čestitao Nadalu – i ceni svaki trenutak: „Veoma sam zadovoljan“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
Pratite nas
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je posle pobede protiv Francuza Pjera-Iga Erbera da mu je zadovoljstvo što se vratio na Rolan Garos i na teren na kom je osvojio trofej prethodne godine.
Đoković je u prvom kolu bio bolji od Francuza sa 3-0, po setovima 6:4, 7:6, 6:4 za dva i po sata.
"Igrao sam protiv domaćeg igrača, normalno je da je publika bila na njegovoj strani. U taj-brejku drugog seta bilo je jako važno da buem koncentrisan. Da je on dobio set bila bi druga priča. Odigrao sam svoj najbolji tenis u tom trenutku kad je bilo najpotrebnije", istakao je Đoković.
Prokomentarisao je i poraz Rafaela Nadala od Saše Zvereva, koji je odgledao sa tribina.
"Imam mnogo poštovanja prema Nadalu, naravno i prema Zverevu. Dva sjajna igrača, ono što je rečeno na terenu, da je to možda poslednji meč Rafe? Nikada nećemo zaboraviti to što je uradio, veliko poštovanje imam za sve što je uradio ovde. Čestitam mu na fantastičnoj karijeri", poručio je Đoković.
U razgovoru sa Aleksom Korečom na Eurosportu, Novak je rekao da je Erber igrao veoma dobro i da je orao baš da se pomuči za pobedu.
"Svaki meč vidim kao priliku, ne znam koliko ću još imati prilike da igram na visokom nivou. Trudim se da uradim sve što mogu. Sjajan meč, večernja atmosfera, to je retkost ove. Počeli su prošle godine, sjajno je. Erber i je servisom zadavao mnogo problema, mnogo je miksovao ritam. Igrao je jako dobro. I ja sam igrao jako dobro, veoma sam zadovoljan svojim nastupom", istakao je Đoković.
Upitan je na kraju i može li iskustvo da mu pomogne.
"Pretpostavljam da može, pre svega tu kako prilaziš meču i kako kontrolišeš određene situacije na terenu. Ali samo iskustvo nije dovoljno, moraš ipak da isporučiš robu, da imaš igru i da uradiš sve što treba, naročito na šljaci. Da igraš razmene, da budeš tu fizički. Ovo mi je omiljen turnir na šljaci. Nadam se da mogu da nastavim daleko, idem u pravom smeru", zaključio je Novak.
U drugom kolu srpski teniser će se sastati sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala