- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Stravične slike iz SAD: U seriji oluja poginule 24 osobe, s neba padale ledene kugle /video, foto/

© AP Photo / Charlie Kaijo/The Northwest Arkansas Democrat-Gazette Posledice oluje u SAD
Posledice oluje u SAD - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
Pratite nas
Broj poginulih u seriji oluja koje su od subote zahvatile više saveznih država SAD povećao se na 24, uništeno je više stotina zgrada i kuća, a prognostičari upozoravaju na pogoršanje vremena.
Oluja je dovela do smrtnih slučajeva u američkim državama Teksas, Oklahoma, Arkanzas, Kentaki i Kolorado, prenose američki mediji, dok je u sedam država zbog nevremena bez struje ostalo oko 300.000 ljudi.
Guverner Kentakija Endi Bešir proglasio je vanredno stanje rano u ponedeljak, dok je Nacionalna meteorološka služba saopštila da je za delove Džordžije i Južne Karoline izdato upozorenje na jaku grmljavinu najmanje do ponedeljka popodne.
„Bila je to teška noć za naše ljude“, objavio je guverner Kentakija na Iksu. Kasnije je na brifingu za novinare rekao da su razorne oluje pogodile skoro celu državu. Zvaničnici su saopštili da je u nevremenu oštećeno stotinu državnih auto-puteva i puteva.
Jak grad pogodio je Teksas, a na snimcima objavljenim na društvenim mrežama vide se ledene kugle koje padaju s neba brzinom munje.
Nacionalna meteorološka služba upozorila je na dodatne oluje u dolinama Ohaja i Tenesija, koje donose jake vetrove, grad, tornada i jake pljuskove koji bi mogli da izazovu iznenadne poplave.
Najnovije ekstremno vreme dolazi samo nekoliko dana nakon što je snažan tornado protutnjao gradom u Ajovi, ubivši četiri osobe, a više pijavica je pogodilo Teksas prošle nedelje.
Istovremeno, meteorolozi najavljuju da će ekstremno visoke temperature pogoditi Teksas, gde se očekuju temperature do 49 stepeni Celzijusovih.
U međuvremenu, SAD se pripremaju za ono što su vladini prognostičari nazvali potencijalno „izuzetnom“ atlantskom sezonom uragana koja počinje 1. juna.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala