- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija ima tim za Evropsko prvenstvo – nema Radonjića!

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaDragan Stojković
Dragan Stojković  - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
Pratite nas
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković objavio je spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo. Piksi je morao da skrati prethodni, sa 35 na 26 imena, što znači da su devetorica „precrtana“. Na konačnom spisku nije se našao Piksijev Nišlija Nemanja Radonjić, otpao je i Strahinja Eraković iz Zenita...
Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi saopštio je 18. maja širi spisak putnika za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, na kom su se našla čak osmorica fudbalera iz Superlige Srbije. Tada je bilo poznato da će devetorica morati da otpadnu do 7. juna, kada je poslednji rok za konačni spisak, ali Piksi nije želeo da čeka.
Selektor najboljeg nacionalnog tima Dragan Stojković odabrao je 26 igrača koji će predstavljati Srbiju na predstojećem Prvenstvu Evrope koje se održava u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula. Orlovi prvi meč igraju protiv Engleske, 16. juna u Gelzenkirhenu. Sledi duel sa Slovenijom, 20. juna u Minhenu, a grupnu fazu zatvaramo 25. juna kada je na programu duel sa Danskom, takođe u Minhenu.
"Otvorio je karte" već 28. maja i to tačno u devet časova. Na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, putuje sledećih 26 fudbalera:
Golmani: Vanja Milinković-Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi).
Odbrana: Strahinja Pavlović (Salcburg), Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder), Srđan Babić (Spartak Moskva), Uroš Spajić (Crvena zvezda), Nemanja Stojić (TSC Bačka Topola).
Sredina: Saša Lukić (Fulam), Nemanja Gudelj (Sevilja), Nemanja Maksimović (Hetafe), Ivan Ilić (Torino), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Sergej Milinković-Savić (Al Hilal), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Veljko Birmančević (Sparta Prag), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK).
Napad: Aleksandar Mitrović (Al Hilal), Dušan Vlahović (Juventus), Luka Jović (Milan), Petar Ratkov (Salcburg).
Pontus Vernblum i Zoran Tošić - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
SPORT
Srbin raskrinkao „pokajnika“ koji želi da se dodvori mrziteljima Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala