- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ratne strasti tresu Zapad – Putin i vojska spremaju kontramere

© Sputnik / Evgeniя NovoženinaMoskva, Kremlj
Moskva, Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
Pratite nas
Zapad počinje da trese ratna ostrašćnost, a Rusija treba da preduzima mere i nastavi specijalnu vojnu operaciju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Situacija se pogoršava. Ponovo počinje da dominira ostrašćeni ratni zanos zapadnjaka. Treba da preduzmemo mere, ostanemo pri svome i nastavimo specijalnu vojnu operaciju“, rekao je Peskov za list „Izvestija“.

On je istakao da je izjava generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga o napadima na rusku teritoriju zapadnim oružjem „provokativna“.
Peskov je konstatovao da na Zapadu nema jedinstva po pitanju ukidanja zabrane Kijevu da izvodi napade na ciljeve unutar ruske teritorije.
„Postoje usijane glave koje daju potpuno neodgovorne, provokativne izjave, a tu ubrajam i nedavnu izjavu Stoltenberga“, rekao je portparol Kremlja.
Kako je dodao, na Zapadu ima i onih koji se pitaju da li je potrebna dalja eskalacija situacije.
Upitan kakva može biti odgovor Rusije na pomenute akcije i kakve će to imati posledice, Peskov je naglasio da to znaju predsednik zemlje i vojska.
„To zna naš vrhovni komandant i naši vojnici koji preduzimaju odgovarajuće kontramere i spremaju se za njih“, poručio je Peskov.
Podsećamo, ministri odbrane zemalja EU danas će razgovarati o ukidanju ograničenja za Ukrajinu da izvodi napade na ciljeve na teritoriji Rusije, na šta je ranije pozvao generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.
Zasedanje Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
RUSIJA
U Briselu se razmatra sporno pitanje: Da li će Kijev dobiti „zeleno svetlo“ za napade na Rusiju
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala