- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanka strahuje od Srpkinje: „Namučila me je, moraću da se spremim“

© AP Photo / Christophe EnaOlga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos
Olga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
Pratite nas
Olga Danilović, srpska teniserka, u drugom kolu Rolan Garosa igra protiv Danijel Kolins, a Amerikanka se dobro seća koliko se sa Srpkinjom namučila u Madridu zbog čega je poručila da će morati temeljno da se spremi.
U fantastičnoj formi je Olga Danilović koja je najpre prošla kvalifikacije, a potom je rutinski eliminisala Italijanku Martinu Trevisan, Međutim, već u drugom kolu čeka je daleko teži posao jer će sa druge strane mreže biti Danijel Kolins.
Srpska i američka teniserka sastale su se nedavno u Madridu kada je Danilovićeva bila bizu pobede karijere. Dobila je prvi set i potom u naredna dva ozbiljno namučila protivnicu, ali Kolins je na kraju slavila.
Prisetila se tog meča Olga i istakla da joj je to bio jedan od težih poraza u karijeri.
„Vrhunski meč je bio u Madridu, dala sam 150 posto sebe, nisam više znala kako mi noge trče. Jako mi je bilo žao, jedan od težih poraza koje sam imala. Sutradan nije bio baš divan dan, ali nisam žalila ni za čim, samo za time što nisam pobedila“, izjavila je Danilovićeva.
Međutim, upravo zbog tog meča sada Amerikanka zna sa kim ima posla i svesna je da joj neće biti lako.
„Olga igra sjajno, radi neke izvanredne stvari na terenu, definitivno me je namučila i predstavljala izazov u poslednjem meču koje smo odigrale. Definitivno ću da sednem i da uradim domaći zadatak, da se temeljno spremim jer ona zna kako da igra tenis na visokom nivou. Očekujem da odigram dobar meč sa njom“, rekla je Kolins posle pobede nad sunarodnicom Dolehajd u prvom kolu.
Segment koji će imati velikog uticaja na ovaj meč Amerikanka smatra da je nadmorska visina.
„Jedna od najvećih razlika jeste nadmorska visina u Madridu. Nije to drastično, ali pravi razliku za mnoge teniserke. Svi govorimo o tome, pa pravimo prilagođavanja u igri, u španovanju itd. Drugačiji uslovi će biti, drugačija brzina terena, potpuno drugi meč sada u Parizu u odnosu na taj“, rekla je Kolins.
Srpska i američka teniserka meč drugog kola igraju u sredu.
Partizan Humska - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
SPORT
Partizan je „bisere“ poverio Loli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala