- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Fortuna okrenula leđa Fortuni – Mašović zamalo tragičar

© AP Photo / Marius BeckerBohum
Bohum - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
Pratite nas
Bohum je na neverovatan i gotovo filmski scenario uspeo da ostane u Bundesligi, nakon što je u dvomeču baraža protiv Fortune uspeo da nadoknadi „minus tri“ iz prvog susreta na domaćem terenu. Bohum je uspeo u revanšu u Dizeldorfu da slavi identičnim rezultatom 3:0 i da posle boljeg izvođenja penala opstane u elitnom društvu nemačkog fudbala.
Fortuna je okrenula leđa Fortuni, ali je očigledno da je nedostajalo i koncentracije i znanja... Jer, kako drugačije opisati sve ono što se dogodilo u revanš meču baraža za opstanak u Bundesligi.
U prvom meču odigranom u petak, Bohum je na svom terenu doživeo debakl. Erhan Mašović, povremeni srpski reprezentativac, koji se neće naći na konačnom spisku putnika za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, mogao je da bude tragičar, s obzirom na to da je promašio jedanaesterac tokom penal-lutrije.
Ali, krenimo redom. Fortuna je imala subinu u rukama. Posle 0:3 u Bohumu, usledio je revanš u Dizeldorfu.
Činilo se kao formalnost, znalo se da je daleko od toga, a na kraju se dogodilo nešto neverovatno! Bohum je na krilima dvostrukog strelca Hofmana, kao i Stogera iz penala, uspeo da „istopi“ tri gola zaostatka i da kupi produžetke, kasnije i penale.
Hofman je pogađao u 18. i 66. minutu, da bi Stoger u 70. minutu preciznim udarcem sa 11 metara vratio revanš baraža u ukupan rezultatski egal – 3:3.
Kako tokom 30 minuta produžetka nije bilo golova, tako su penali morali da odluče ko će u Bundesligu, odnosno da li će Bohum ostati ili će se Fortuna plasirati.
Erhan Mašović, povremeni srpski reprezentativac, kročio je na teren u 99. minutu, dok je bivši fudbaler Partizana Japanac Takuma Asano ušao u 58. minutu.
Penal-lutriju otvorio je Fortunin Hofman i bio nepricizan, da bi s druge strane pogađali redom Pacijenca i Bero. Mašović je bio neprecizan u trećoj seriji i ponovo je bio rezultatski egal, ovoga puta u penalima.
Oberdorf je pogodio za izjednačenje, a zatim je Takuma Asano vratio prednost gostima iz Bohuma.
Ispostaviće se da je tragičar bio Japanac Takaši Učino, koji je bio neprecizan u sedmoj seriji, jer je prethodno pogodio Vitek.
Na kraju Fortuna je ostala praznih šaka pred armijom svojih navijača, dok će Bohum i naredne sezone biti deo elitnog nemačkog fudbalskog društva.
Sputnjik
Nemanja Radonjić - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
SPORT
Otpisani Radonjić – „To je moja odluka“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala