00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri
 - Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Direktor Đoković u Beogradu predstavio novi klub: „Proces je bio dug i bolan“

© Sputnik / Lola ĐorđevićĐorđe Đoković
Đorđe Đoković  - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
Pratite nas
Košarkaški klub Dubai i ABA liga zvanično su potpisali ugovor, a na konferenciji održanoj u Beogradu govorio je i Đorđe Đoković, direktor kluba, kao i Dejan Kamenjašević, generalni menadžer i suvlasnik, koji je naglasio da će Dubai imati skroman budžet i da cilj nije osvajanje titule.
Još od 2015. godine i bugarskog Levskog ABA liga u takmičenje nije uključivala ekipe koje nisu iz regiona, ali presedan je sada zvanično napravljen jer je Dubai postao deo regionalnog takmičenja.
Dubravko Kmetović, direktor takmičenja, predstavio je novog učesnika na konferenciji u Boegradu.
„ABA liga kao organizacija i takmičenje u ovoj regiji se oslanja na tradiciiju i ima bogatu istoriju. Ima svoj košarkaški i sportski, ali i poslovni aspekt. Funkcionisanje klubova je vrlo opterećeno, što uzrokuje život tih klubova, razvoj je opterećen finansijama. U poslednje vreme smo postigli nešto, započeli smo put, mislim da ćemo postići stabilnost i profitabilnost u narednom periodu. Imamo jako lep partnerski pul, kompanija koje su značajne i dobro pozicionirane, koje su u ABA lige prepoznale potencijal, koje žele prisutnost i naše takmičenje vide kao platformu za promociju. Imamo dogovore sa novim partnerima, kompanije koje ovu regiju doživljavaju kao dobar potencijal. Ponosni smo što ABA liga njima služi za ostvarivanje zajedničjih ciljeva. Cilj je biti profitabilan i održiv na duži rok, a ulazak Dubaija čini novi korak na tom razvoju. Ovom prilikom javno želim dobrodošlicu u ABA porodicu ekipi Dubaija i da ćemo postići sve što želimo u narednom periodu“, rekao je Kmetović.
Jedan od najzaslužnijih ljudi zbog kojih je Dubai ispunio cilj jeste Đorđe đoković, brat Novaka Đokovića.
„Želeo bih da se zahvalim menadžmentu ABA lige. Ovo je bio dug i bolan proces, ali smo ga doveli do kraja, što je velika privilegija, jer je ABA jedna od najjačih liga sveta, iznedrila veliki broj mladih igrača, koji su kasnije otišli dalje. Dubai je ključni iskorak u domenu širenja košarke, to je veliki brend koji stoji iza našeg kluba. Zahvaljujem se gospodinu Kamenjaševiću, njeogovj ludoj viziji, ovo se ne bi nikada ni desilo. Svi aspekti Dubaija su sportski, želimo da ga prikažemo u najboljem svetlu, da je dobar za košarku i region. Mi smo u ovom projektu iz ljubavi prema ovom sportu, želimo da uradimo nešto dobro za ABA ligu i evropsku košarku i ovde se nećemo zaustaviti. Imali smo dug proces, mnogo razgovora sa klubovima suvlasnicima, kojima dugujemo veliku zahvalnost, sigurni smo da ćemo doprineti na sportskom i poslovnom nivou, da ćemo doneti sponzore i sve što uz to ide“, rekao je najmlađi Đoković.
Ideja je potekla od Dejana Kamenjaševića koji je istakao da Dubaiju nije cilj osvajanje ABA lige niti ulazak u Evrokup ili Evroligu.
„Zahvaljujem se svim suvlasnicima koji su nam dali šansu, čak i onima koji su imali sumnje. Zahvaljujem se i našem predsedniku, koji je izdržao težak put. Sve je poteklo od ideje, mislili su da sam lud i glup, lud možda jesam, ali... Ovo je prvi put da Dubai izlazi javno, nismo dali nijedan intervju, držali smo se po strani, ABA liga i suvlasnici su prepoznali našu viziju. Dok mi nismo govorili, govorili su drugi za nas. Počeo bih sa tim da Dubai će da igra u „Koka Kola Areni“ u Dubaiju. Ugovor je već potpisan, neće igrati ni u Beogradu, ni u Čačku...Dubai je na pet sati leta, direktan let postoji, imaće letovi iz svih gradova regiona... Mnogi turisti idu tako, to je jedan put u sezoni, a mi ćemo leteti tako svake sedmice. Mi smo tu u gubitku, dok su drugi u poenima. Mi ne dovodimo Tavaresa, Džejmsa, naš koncept nije toliko sportski, već biznis, imaćemo budžet vrlo skroman za ABA ligu, makar za prvu sezonu u ligi, ona će nam biti za skupljanje iskustva. Nije nam cilj ABA ligu, a i da je osvojimo, ne ulazimo tako u Evroligu ili Evrokup“, poručio je Kamenjašević.
Još uvek javnosti nije poznato ko će sa klupe voditi ekipu.
„Imamo ideju, imamo i osobu, ali to nije sada vreme da se kaže ko je on. Značiće mnogo da definišemo status gde igramo, osim ABA lige, da bi znali kako da se to formalizuje“, rekao je Kamenjašević.
Jedna od udarnih tema povodom ulaska ovog kluba u ABA ligu bila su putovanja.
„Što se tiče letova, mi ćemo leteti 27 puta više nego bilo koja druga ekipa, ako budemo igrali dva takmičenja. Borac Čačak dođe autobosom do Beograda, posle leti do Dubaija, zatim ih preveze do hotela koji tamo ima četiri zvezdice, koji je u Evropi sa šest ili sedam. Posle će da treniraju u „spejsšatl“ Areni, pa da igraju utakmicu, prespavaju tamo, sve besplatno, a posle toga da se vrate avionom. Pričalo se kao da je Dubai Obala Slonovače, što je stvarno... Pričalo se da je Dubai „džak para“, ali mi nismo kao Saudijci ili kao da smo iz Katara, Emiraćani su drugačiji, Dubai je brend. Ko se veže za nas, može samo da profitira“, istakao je Kamenjašević.
Za kraj je objasnio kako Dubai zapravo želi da pomogne regionalnom takmičenju i mladim igračima.
„Zdravlje evropske košarke nije dobro. Ovo što mi želimo da napravimo je da se ovome regionu pomogne da se mladi igrači, koji sada odlaze, zadrže ovde. Fali ABA ligi sredstva, što će Dubai doneti zajedničkim radom i tržištem“, zaključio je Kamenjašević.
Luka Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
SPORT
Zvezda vratila svoje dete: „Sada sam drugačiji i bolji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala