- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Zapadni mediji: Bojazan oko rata sa Rusijom zavadio Belu kuću i Stejt department

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska na krasnolimanskom pravcu
Ruska vojska na krasnolimanskom pravcu - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Američki državni sekretar Entoni Blinken vodi diskusije o Ukrajini sa savetnicima Bele kuće koji se plaše eskalacije sukoba sa Rusijom, izjavio je analitičar australijskog Instituta za stratešku politiku Malkolm Dejvis u intervjuu za „Si-En-En“.

„Unutar administracije predsednika Džozefa Bajdena postoji grupa ljudi koja je zabrinuta zbog perspektive eskalacije sukoba sa Rusijom. Blinken pokušava da odagne te bojazni. Međutim, prema mom mišljenju, savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan uzdržan je kao i predsednik Bajden“, ocenio je ekspert.

Prema njegovim rečima, unutrašnji sukob u Vašingtonu sprečava Kijev da dobije dozvolu za izvođenje napada na teritoriju Rusije američkim oružjem.
Ranije je list „Njujork tajms“, pozivajući se na neimenovane zvaničnike, pisao da američki Stejt department predlaže administraciji predsednika Džozefa Bajdena da dozvoli Ukrajini da izvodi napade na teritoriju Rusije američkim oružjem. List je istakao da je ovakav predlog izneo državni sekretar Entoni Blinken.
Prethodno, grupa američkih kongresmena, na čelu sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Majkom Tarnerom, apelovala je na ministra odbrane Lojda Ostina da dozvoli Ukrajini da upotrebi američko oružje za napad na rusku teritoriju.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je apele američkih političara rekavši da da usijane glave u američkom Kongresu žele da dodatno izazovu tenzije oko Ukrajine.
Zvanično, stav Pentagona po ovom pitanju ostaje nepromenjen – on se protivi upotrebi prebačenog oružja za napade na rusku teritoriju.
Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
„Testirate naše strpljenje“: Rusija reagovala na provokacije američkog Kongresa
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala