Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Mnoge je zabolela zastava Srbije - od sad ću je uvek nositi sa sobom

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je primetio da su mnogi opsednuti i da ih je zabolela zastava kojom se ogrnuo u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i poručio da je to namerno uradio, te da će srpsku trobojku od sada uvek nositi sa sobom.
"To sam uradio namerno. Niko nije mogao da mi zabrani da stavim svoju zastavu. Ne znate kakav je to trenutak bio", kazao je Vučić.
Srbija je od početka znala šta je bio plan Sarajeva, te da tamo ne mogu ni da kažu da su Srbi stradali u Kazanima, a za Republiku Srpsku pišu "RS" u najboljem slučaju, rekao je Vučić govoreći o nedavno usvojenoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

„Pokušaće da idu na reviziju tužbe protiv Republike Srbije, a ja mislim da to nije dobro za regionalne odnose. Dobili su rezoluciju, a svakoga dana kipte od besa i na svakom koraku prosipaju nervozu. Povodom najavljene revizije tužbe i ratne odštete biće im veoma teško, jer ćemo napraviti najbolje timove", kazao je Vučić za TV Hepi.

Glavni junak na sednici Generalne skupštine UN je bila naša zemlja koja je uspela da odoli pritiscima i ostvarila ne samo respektabilan rezultat, već u tim okolnostima, nemoguć rezultat, dodao je on.
Ukazao je na činjenicu da ga za sve krive, da su toliko nervozni da je ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković dozvolio sebi da poziva na njegovo ubistvo.

"Ja sam u Srebrenici već jednom bio 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali ne pred kamenicama i flašama", rekao je Vučić, odgovarajući na izjavu Konakovića kojom je pozvao predsednika Srbije u Njujork, na Generalnu skupštinu UN 11. jula ove godine na, kako je rekao, „prvo obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na genocid u Srebrenici“.

Zahvalio je Konakoviću na pozivu da bude "ubijen".
"Ako se na to odazovem, znajte da je za moje ubistvo kriv Elmedin Konaković", rekao je Vučić.
Konaković je ranije danas rekao da Vučić "može da se ogrne srpskom zastavom, a i ne mora", te dodao da Vučića poziva i u Potočare, kao i da mu "garantuje bezbednost".
"Da tamo odemo, da se poklonimo žrtvama ovog stradanja. Zajedno, ako hoće, ovde u Sarajevu na Kazane gore, gde su civilne srpske žrtve. Da odemo zajedno u Jasenovac. Sve ono za šta treba hrabrost, ja imam i hoću", rekao je Konaković.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala