- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski fudbaleri vodili tri puta i izgubili – neverovatan meč na Evropskom prvenstvu

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Kadetska fudbalska reprezentacije Srbije poražena je od selekcije Češke rezultatom 4:3 u trećem kolu grupe A na Evropskom prvenstvo na Kipru. Ovaj poraz ne utiče na dalji tok takmičenja jer su mladi fudbaleri ranije obezbedili prolaz u četvrtfinale.
Neverovatna utakmica odigrana je na Kipru, a da prethodno nisu osigrali četvrtfinale, mladi srpski fudbaleri imali bi za čim da žale jer su čak tri puta vodili protiv Češke.
Prvi je mrežu zastresao Vasilije Kostov već u sedmom minutu, ali minut kasnije Česi su izjednačili golom Josefa Kolarika. Nije prošlo puno vremena do nove promene rezultata, jer je u 21. minutu Srbija ponovo stigla do vođstva, ovoga puta zahvaljujuči strelcu Bogdanu Kostiću.
Na pauzu su srpski kadeti otišli sa rezultatom od 2:1, ali je prednost mogla da bude i veća jer su imali nekoliko odličnih prilika. U odličnom ritmu reprezentacija Srbije otvorila je i drugo poluvreme, međutim u 64. minutu Karel Belžik pogodio je sa bele tačke za novo izjednačenje.
Diskutabilna je bila odluka povodom penala koji pitanje da li je trebalo da bude dosuđen, ali morali su da zaborave na tu situaciju mladi srpski fudbaleri i nastave dalje.
Nisu odustali kadeti Srbije, posle osam minuta Đirić je ubacio loptu koju je na drugu stativu prebacio Viktor Stojanović, došla je do Mihajla Cvetkovića koji je zatresao mrežu za 3:2.
Deset minuta kasnije Cvetković je imao priliku da stavi tačku na meč, ali nije iskoristio novu šansu. To je kaznio Belžik golom za izjednačenje u 89. minutu, da bi potpuni preokret napravili Česi u trećem minutu nadoknade kada je Jakub Kolisek pogodio za konačnih 4:3.
„Bili smo jako dobri u prvom poluvremenu, radili stvari koje smo se dogovorili da radimo. Lepši je osećaj kad se pobedi, ali to ne menja činjenicu da smo odigrali verovatno najbolju utakmicu dosad. Imali smo prilike da ranije rešimo utakmicu, sve bi to izgledalo rezultatski drugačije… Neke igrače smo uspeli da sačuvamo, neki su dobili svoje minute. Dosta toga smo uradili, mislim da smo bolji nego što smo bili. Trebaće nam vremena da se celokupna slika slegne, ali zadovoljan sam odnosom, zalaganjem, stavom. Čestitam svojim igračima na svemu tome! Siguran sam da možemo još bolje da igramo, iako sam zadovoljan onim što su moji igrači pokazali. Imamo zajedništvo koje nas krasi i siguran sam da ćemo to pokazati na sledećoj utakmici, u četvrtfinalu”, rekao je Jovan Damjanović, selektor reprezentacije Srbije, posle poraza.
Ovim mečom zatvorena je grupna faza Evropskog prvenstva, a Srbija je završila na drugom mestu. Ono što može da raduje selektora Damjanovića jeste što su fudbaleri sa manjom minutažom odlično iskoristili svoju šansu.
Reprezentacija Srbije u sredu protiv Austrije igra četvrtfinale.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
SPORT
Novakov tron se klima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala