- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal se oprostio od Rolan Garosa pred Đokovićem i Alkarasom

© AP Photo / Manu FernandezRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera svih vremena, završio je takmičenje na svom, verovatno poslednjem, Rolan Garosu, turniru na kom je trijumfovao čak 14 puta.
Nadal je poražen u prvoj rundi Rolan Garosa od Aleksandra Zvereva u tri seta – 6:4, 7:6, 6:3, pred očima najvećeg rivala Novaka Đokovića i naslednika Karlosa Alkarasa koji su meč pratili sa tribina.
Zverev se na neki način revanširao za poraz od Nadala od pre dve godine kada je zbog teške povrede morao da preda meč.
Nadal je, verovatno, odigrao poslednji meč na Rolan Garosu jer se očekuje da na kraju godine i završi bogatu karijeru.
„Želim da se zahvalim publici. Teško mi je da pričam jer bi ovo mogao da bude poslednji put da sam pred vama, nisam potpuno siguran. Možda je tako. Teško je u rečima opisati osećaj koji sam imao, poseban momenat da osetim emociju od publike na mestu koje najviše volim“, rekao je Nadal.
Zverev je već u prvom gemu bez izgubljenog poena napravio brejk i prepune tribine „Šatrijea“ u trenutku su se uplašile da će gledati jednostran meč.
Rafa u čevtrtom gemu nije iskoristio dve vezane brejk lopte, a u devetom, maratonskom poslednjem, Nemac mu je još jednom oduzeo servis za vođstvo od 1-0.
Tridesetsedmogodišnji Španac se u drugom setu još odlučniji vratio na teren. Nakon što je spasao dve brejk lopte u četvrtom gemu u sledećem je oduzeo servis rivalu na oduševljene navijača. Nadal je igrao sve bolje, ali ni Zverev nije popuštao i kada je Rafa servirao za izjednačenje u setovima oduzeo mu je servis bez izgubljenog poena i izjednačio na 5:5.
Nadal u sledećem gemu nije iskoristio još dve brejk šanse, a u tajbrejku ključan je bio poen Zvereva za 5:4.
Ni to nije bio kraj velikog otpora španskog asa, koji je četiri puta u karijeri uspeo da preokrene meč posle 0-2. U prvih pet gemova oba igrača imala su brejk lopte, po jedan brejk napravila su obojica igrača, a da Nadal polako može da počne da pakuje stvari bilo je jasno nakon što je Zverev oduzeo servis rivalu za 4:3.
Rafa je u sledećem gemu imao dve vezane brejk lopte da eventualno ostane u meču, međutim, nije uspeo…
Zverev će se u drugom kolu sastati sa 33-godišnjim Davidom Gofanom ili 13 godina mlađim dobitnikom „specijalne pozivnice“ Đovanijem Mpeši Perikarom.
Nemanja Maksimović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
SPORT
Velika čast za vernog vojnika /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala