- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Sve više zemalja zalaže se za pravedan sistem međunarodnih odnosa

© Sputnik / Grigory Sysoev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Svetska zajednica se sve više zalaže za izgradnju pravednog i demokratskog sistema međunarodnih odnosa, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u pozdravu učesnicima, organizatorima i gostima 27. Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu koji će biti održan u junu.

„Tema foruma 'Osnova multipolarnog sveta – formiranje novih tačaka rasta' veoma je aktuelna i značajna. Sve veći deo svetske zajednice se zalaže za izgradnju pravednog i demokratskog sistema međunarodnih odnosa, zasnovanog na principima istinske ravnopravnosti, uzimanja u obzir legitimnih međusobnih interesa, uvažavanja kulturne i civilizacijske raznolikosti država i naroda“, navodi se u telegramu predsednika.

Prema rečima Putina, forum već 25 godina pruža mogućnost političarima, ekspertima, preduzetnicima, naučnicima i novinarima iz razlitičih zemalja sveta da sveobuhvatno diskutuju o glavnim trendovima razvoja ruske i globalne ekokomije.
„Učesnici plenarnih sednica, okruglih stolova i panel diskusija razmenjuju mišljenja o načinima unapređenja međunarodne saradnje, stimulisanja naučno- tehnološkog napretka i razvoja ljudskog kapitala i efikasnog suočavanja sa izazovima našeg doba“, naglasio je ruski lider.
Kako je rekao, Rusija je spremna na zajednički rad na rešavanju zadataka našeg doba.

„Naša zemlja je otvorena za konstruktivan dijalog i saradnju sa partnerima i spremna je da radi na rešavanju ekonomskih, društvenih, naučnih i tehnoloških problema današnjice“, naveo je predsednik Rusije.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu trajaće od 5. do 8. juna.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala