- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Stoltenberg prekoračio ovlašćenja generalnog sekretara NATO

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je izjavom da Ukrajina „ima pravo“ da izvodi napade zapadnim oružjem na ciljeve na teritoriji Rusije prekoračio svoja ovlašćenja, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Sumnjam da generalni sekretar može da preuzme takvu odgovornost, da govori u ime članica bloka, kada se o toj temi razgovaralo u okviru NATO. Ne na nivou sekretarijata i generalnog sekretara, nego u okviru bloka, koji uključuje zemlje članice, a on sprovodi njihovu volju. Smatram da je prekoračio svoja ovlašćenja“, ocenio je Lavrov.
Kako je dodao, Stoltenberga, koji je dao takvu izjavu, već su „napale“ same članice NATO. Na primer, ministar spoljnih poslova Italije, vicepremijer Antonio Tajani rekao je da Ukrajina treba da koristi zapadno oružje unutar svoje zemlje.
Prethodno je Stoltenberg rekao da se Kijevu treba dozvoliti da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem, jer je, po njegovom mišljenju, „to samoodbrana, što je posebno važno u kontekstu ofanzive ruske vojske kod Harkova“.
Jens Stoltenberg  - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
„Spremite se za dugotrajan sukob“: NATO najavio jačanje pomoći Ukrajini
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala