- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čeka se najveći spektakl Rolan Garosa: „Saša će pobediti Nadala“

© AP Photo / Alessandra TarantinoAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Prvo kolo Rolan Garosa donosi spektakularan susret Rafaela Nadala i Aleksandra Zvereva, a Miša Zverev, brat nemačkog tenisera, veruje da Saša ovoga puta može do pobede koja mu je izmakla 2022. godine kada se povredio na terenu i bio prinuđen da preda meč.
Kada je žrebom odlučeno da se u prvom kolu sastanu Rafael Nadal i Saša Zverev, prva asocijacija mnogima bilo je polufinale od pre sve godine kada je u završnici drugog seta Nemac iskrenuo zglob i kada je u kolicima napustio teren.
Dve godine kasnije stvari su potpuno drugačije. Posle povrede ovoga puta vraća se Španac dok je nemački teniser u izuzetnoj formi.
„Tada je bio van terena šest ili sedam meseci. Rafael Nadal je tada osvojio svoje poslednje Otvoreno prvenstvo Francuske. Sada ponovo igraju jedan protiv drugog u prvom kolu, ali mnogo je drugačije“, rekao je Miša Zverev.
Verovao je brat nemačkog tenisera te 2022. godine da Saša može do pobede, ali tada su se isprečile nesrećne okolnosti.
„Saša je nosilac, a Rafa nije ni u prvih 100, što nije bio slučaj više od 20 godina. Svi me pitaju: Miša, kako će ispasti? Šta mislite? Uvek sam govorio da je Saša tada mogao i trebao da osvoji. A pobediće i ovog puta, jer je Rafa postao malo sporiji i njegova kondicija više nije ista“, veruje Miša.
Sa druge strane naglašava Zverev da će ovo biti i emotivni meč jer bi Nadal mogao da odluči da je to njegov poslednji duel na Rolan Garosu.
„Biće to veoma težak meč, možda ne u smislu igre, već emotivno, jer bi to mogao da bude i poslednji meč Rafaela Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske. Publika zaista neće moći da odluči da li želi da vidi odličan meč ili jednostavno Rafu na Filip-Šatrijeu još jednom. Obojica će u meč ući sa puno hrabrosti, sa nervozom, ali i sa čudnim osećajem da bi era Rafaela Nadala mogla da se završi na crvenoj šljaci Pariza“, rekao je Miša.
Španski „kralj šljake“ i nemački teniser igraju u ponedeljak verovatno u dnevnom terminu.
Košarkaška lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
SPORT
Evroliga u senci incidenta – strašna tuča navijača u Berlinu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala