- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski tandem treći u Evropi /video/

© AP Photo / Andreas GoraNikola Milutinov
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Nikola Milutinov i Filip Petrušev, srpski reprezentativci, osvojili su treće mesto u Evroligi igrajući za Olimpijakos koji je u duelu poraženih polufinalista na završnom turniru savladao Fenerbahče sa 87:84.
Utakmica je umalo otišla u produžetak, Sertač Šanli je ubacio trojku za Fenerbahče, ali nije loptu uputio ka košu pre nego što je istekla i poslednja desetinka utakmice.
Sudije su gledale snimak, ali je bilo jasno da turski centar nije imao vremena za fintu, već samo za šut.
Grčki tim predvodio je Alek Peters sa 20 poena, Najdžel Vilijams-Gos postigao je 12, a Nikola Milutinov i Janulis Larencakis po 10.
Filip Petrušev nije se upisao u strelce, za manje od šest minuta u igri, sa druge strane Marko Gudurić je upisao šest poena za Fenerbahče u kom su najefikasniji bili Dešon Pjer sa 19 i Skoti Vilbekin sa 16 poena.
Olimpijakos je poveo na startu, a nešto osetniju prednost stvorio je serijom u poslednja tri minuta prve deonice. Izabranici Jorgosa Barcokasa su u tom periodu postigli 14 poena, a rivalu dopustili samo četiri.
Protagonista bio je srpski reprezentativac Nikola Milutinov, koji je postigao šest poena u tom periodu.
Grčki klub je čak i uvećao lagodnu prednost do poluvremena, ali se Fener vratio u egal serijom u drugom delu treće deonice.
Tim koji vodi Šarunas Jasikevičijus ipak nije dugo disao za vratom crveno-belima, koji su ponovo pobegli zahvaljujući izuzetnom šutu, a desetak minuta pred kraj se naročito istakao Alek Piters.
Fener je uspeo da smanji deficit i posle prišao na 87:84 u poslednjem minutu četvrte deonice. Mekisik je potom promašio trojku, Šanli je imao šut za izjednačenje, ali nije pogodio.
Dočekao je još jednu priliku, šutirao za tri sedam desetinki pred kraj, pogodio, ali je ipak prekasno pustio loptu i Olimpijakos je pobedio. Crveno-beli su impresivno šutirali za tri poena (15-23) i kontrolisali skok, ali i pokazali veću želju za trijumfom u utešnoj utakmici.
U finalu se od 21.00 sastaju Real Madrid i Panatinaikos.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala