- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ludi Srbin“ i dalje veruje u Nikolu – a drugi Nikola se pojavio na američkom radaru

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Topić
Nikola Topić  - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Mladi košarkaši su prethodnih dana imali šansu da se prikažu na treningu za NBA draft, Nikola Topić nije bio tu, ali jeste Nikola Đurišić koji se prvi put pojavio u projekcijama za izbor.
Luka Dončić Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SPORT
Dončić bi da osveti Jokića! /video/
Topić se nije pojavio u Americi, ostao je u Beogradu kako bi igrao za Crvenu zvezdu u finalu ABA lige, ali je već u prvoj utakmici povredio koleno zbog koga je prethodno tokom sezone propustio nekoliko meseci.
Srećom, Topić je izbegao težu povredu, ranije je javljeno da će se u junu naći u Americi na treninzima, a renomirani Bličer riport navodi da će on biti izabran sa četvrte pozicije i da će otići u ekipu San Antonija koju vodi „ludi Srbin“, legendarni trener Greg Popovič.
„Još jedna povreda kolena mogla bi da zakomplikuje procene i odluke spram Topića, ali kako nema indicija da se radi o ozbiljnoj povredi, San Antonio je verovatno video dovoljno da zna kako Topić igra kao plejmejker i koliko je opasan u napadima na obruč. Topić bi mogao da bude najbolji igrač dostupan za četvrtu poziciju, a njegova igra dva na dva i sposobnost dodavanja bi mogli San Antoniju da donesu kreativnost i igrača na spoljnoj poziciji koji će igru učiniti lakšim za Viktora Vembanjamu, mladu zvezdu ekipe“; navodi se u tekstu.
Topić je upoređen sa Goranom Dragićem, jednim od najboljih igrača sa prostora Jugoslavije koji se ikada pojavio u NBA ligi, a koji je tokom aktuelne sezone objavio da završava karijeru.
Na treninzima pred draft pojavio se Nikola Đurišić, Topićev saigrač tokom sezone u Megi i toliko se dobro pokazao da je uspeo prvi put da uđe u krug igrača za izbor.
Mladi bek je demonstrirao dobar šut, dodavanja, sposobnost da napadne obruč i zbog toga da je Bličer riport smestio na 54. poziciju drafta koja pripada ekipi Bostona.
„Đurišić je beležio velike brojeve tokom sezone, ali je za timove u NBA ligi bilo važno da vide njegovu mogućnost postizanja poena protiv vršnjaka koji žele na draft. Imao je dobre momente u poentiranju i dodavanju, a igrao je i sa velikom dozom samopouzdanja“, navodi se.
Ipak, imajući u vidu da je Boston ekipa koja juri NBA titulu. nije izvesno da bi Đurišić mogao odmah posle drafta u NBA ligu, za razlliku od Topića, a već su se pojavile informacije da bi, u slučaju da mu vrata Amerike ostanu zatvorena, trebalo da zaigra za Crvenu zvezdu.
Dejan Rambo Petković - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SPORT
Rambo Petković u posebnoj misiji – iznenađenje za Lulu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala