- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Objavljeni prvi rezultati lokalnih izbora u Budvi: Mandić i Jovanović proglasili pobedu

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Skupštine CG Andrija Mandić
Predsednik Skupštine CG Andrija Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Prema prvim projekcijama rezultata danas održanih lokalnih izbora u Budvi, savez Za budućnost Budve (ZBB), kao i lista Budva naš grad (BNG) imaće po devet mandata u novom sazivu budvanske skupštine, prenosi RTCG.
DPS će, prema preliminarnim rezulattima, imati sedam mandata, Demokratska Crna Gora četiri mandata, Evropa sad dva mandata, URA jedan mandat i lista "Čist izbor" jedan mandat.
Bez mandata su CEP i GA.

Mandić proglasio pobedu koalicije "Za budućnost Budve"

Lider Nove srpske demokratije i predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić saopštio je da je koalicija "Za budućnost Budve" pobedila na izborima i da imaju najviše glasova.
"Naša koalicija je osvojila 25,41 odsto glasova, objavljujem da smo pobedili", rekao je Mandić.
Mandić, koji se nalazi u štabu liste “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad” koju predvodi Mladen Mikijelj, kazao je da su građani na današnjim lokalnim izborima održali čas demokratije.
On je naglasio da jedino neće pregovarati sa Demokratskom partijom socijalista oko vlasti.

I Jovanović proglasio pobedu u Budvi

Prvi na listi "Budva naš grad", Nikola Jovanović, izjavio je da će njegova lista "upravljati Budvom naredne četiri godine sa pozicije predsednika Opštine".
Jovanović je izjavio da je njegova lista apsolutni pobednik izbora u toj opštini sa devet mandata na osnovu 100 odsto prebrojanih glasova.
"Naš rezultat je nekoliko puta bolji od Pokreta Evropa sad. Budva ne želi da se pita Podgorica. Mi ćemo upravljati Budvom", rekao je Jovanović.
Prema podacima Opštinske izborne komisije, izlaznost u Budvi na lokalnim izborima iznosi 58 odsto.
Pravo glasa na izborima imalo je 19.034 građana, koji su glasali na 28 biračkih mesta.
Na izborima su učestvovale liste “Budva naš grad – Nikola Jovanović”, “Demokrate – Ojačaj, obnovi, oživi – Budva odlučuje! – Đorđe Zenović” i “Za budućnost Budve – Budva otvoreni grad”, čiji je nosilac Mladen Mikijelj.
Koaliciju Za budućnost Budve čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Pokret za promjene, Ujedinjena Crna Gora, Demos, Prava Crna Gora, Radnička partija i Slobodna Crna Gora.
Na izborima u Budvi učestvovale su i liste Pokreta Evropa sad, koju predvodi Predrag Zenović, Crnogorske evropske partije čiji je nosilac Novak Adžić i Demokratske partije socijalista koju predvodi Nikola Milović.
U izbornoj trci su bile i liste „URA - dr Dritan Abazović - Drugačije!”, Čist izbor-Petar Odžić“ koalicije Socijaldemokratske partije, Socijaldemokrata i Liberalne partije, kao i lista „Dr Vujičić Božidar - Za stvarne promjene“.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala