- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Gruzija želi da vrati Abhaziju i Južnu Osetiju

© Sputnik / Alexander Imedashvily / Uđi u bazu fotografijaPremijer Gruzije Irakli Kobahidze
Premijer Gruzije Irakli Kobahidze - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Gruzija planira da u svoj sastav vrati Abhaziju i Južnu Ostetiju i da 2030. godine postane članica Evropske unije, saopštio je gruzijski premijer Irakli Kobahidze.
„Naš gruzijski san je da živimo u ujedinjenoj i snažnoj Gruziji zajedno sa našom braćom i sestrama iz Abhazije i Osetije do 40. godišnjice obnove nezavisnosti Gruzije 2030. godine. Ujedinjena i jaka Gruzija treba da postane punopravni član evropske porodice 2030. godine“, objavio je premijer na društvenim mrežama.
Ranije u nedelju, Kobahidze je tokom obraćanja na proslavi Dana nezavisnosti rekao da su vlasti uspele da održe mir uprkos izdaji političara, uključujući predsednicu Salome Zurabišvili.
Moskva je 26. avgusta 2008. godine, nakon oružane agresije Gruzije na Chinvali, priznala suverenitet Južne Osetije i Abhazije. Ruski lideri su više puta izjavljivali da priznanje nezavisnosti dve bivše gruzijske autonomije odražava postojeće realnosti i da ne podleže reviziji. Međutim, Tbilisi odbija da prizna nezavisnost ovih republika.
Gruzija - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2024
SVET
Gruzija: Ne želimo da dozvolimo ukrajinizaciju zemlje, majdan ni drugi front protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala