- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kralj je ostao bez krune – Atina slavi titulu prvaka Evrope! /video/

© AP Photo / Andreas GoraPanatinaikos - Real Madrid
Panatinaikos - Real Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Košarkaši Panatinaikosa postali su šampioni Evrope pobedom nad Real Madridom u finalu završnog turnira Evrolige rezultatom 95:80.
Panatinaikos je skinuo krunu "kraljevskom klubu" osvojenu prošle godine, a posle jedne sezone pauze trener Ergin Ataman je ponovo prvak Evrope pošto je prethodno dvaput to uspeo da uradi sa Efesom.
Titulom prvaka Evrope okitili su se i bivši košarkaši Partizana, Matijas Lesor i Janis Papapetru, a Panatinaikosu je ovo sedmi trofej u Evroligi – prvi posle 13 godina.
Ipak, nije delovalo da će biti tako, Real je vodio na poluvremenu sa 54:49, ali je potom ekipa iz Grčke odigrala spektakularnu odbranu, naterala je rivala da promaši devet šuteva za tri poena uzastopno i da ubaci svega pet sedam poena za deset minuta igre.
Panatinaikos je preokrenuo rezultat, nije ga poremetila ni četvrta lična greška Lesora, Ataman je na njegovu poziciju poslao krilnog centra Dimosa Mitoglua koji je odmah postigao trojku i doneo šest poena viška svom timu.
Vratio je iskusni Serhio Ljulj Real na dva poena zaostatka, usledio je šuterski obračun sa Kostasom Slukasom, ali je Mitoglu novom trojkom, posle petog faula Fakunda Kampaca, doneo deset poena viška Panatinaikosu što je praktično značilo i kraj svih nada Madriđana u odbranu trofeja osvojenog prošle godine.
Najbolji u timu Panatinaikosa bio je Slukas sa 24 poena, Kendrik Nan je upisao tri manje, Lesor je meč završio sa 17, a Džerijan Grend sa 11.
Na drugoj strani Džanan Musa je imao 15 poena, Fakundo Kampaco je ostao na 12, Serhio Rodriges je imao jedan manje, Mario Hezonja je uz osam poena imao i osam skokova, dok je Edi Tavares ostao na svega četiri poena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala