- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Tornado u Teksasu, Oklahomi i Arkanzasu: Među 11 poginulih i deca /video/

© Foto : Snimak sa ekrana/ Iks/ Mario NawfalPosledice tornada u Teksasu
Posledice tornada u Teksasu - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Najmanje 11 ljudi je poginulo, dok su brojni povređeni u tornadu koji je pogodio američke savezne države Teksas, Oklahomu i Arkanzas.
Šerif teksaškog okruga Kuk Rej Sapington naveo je da je u tom okrugu poginulo najmanje sedam ljudi, od kojih dva deteta stara dve i pet godina, prenosi AP.
Tornado je izazvao štetu na magistralnom putu koji povezuje Teksas i Oklahomu, kao i na kućama i dalekovodima u brojnim gradovima u Teksasu, Oklahomi i Arkansasu, ostavljajući 250.000 domaćinstava bez struje, prenosi Rojters.
Tornado je u subotu uveče pogodio okrug Denton, a nema podataka o eventualno povređenima, saopštili su lokalni zvaničnici.
Oluja je izazvala štetu i u gradu Klermoru u Oklahomi gde je oborila dalekovode, čupala drveće i dovela do blokade puteva, saopštila je policija.
Toplotni talas pogodio je jug Teksasa, gde je za vikend u pojedinim mestima prognozirana temperatura do 49 stepeni Celzijusovih.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala