- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković objasnio pitanje trenera: Boris mi pomaže u Parizu

© AP Photo / Alessandra TarantinoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Srpski teniser Novak Đoković održao je konferenciju za medije pred početak učešća na Rolan Garosu u Parizu. Na njoj je istakao da će mu Boris Bošnjaković biti pomoćnik u analizi protivnika na Rolan Garosu.
Poslednja vest govorila je da je Boris Bošnjaković, koji je bio jedan od vodećih ljudi Novak akademije i koji sarađuje sa Đokovićem već neko vreme, stigao u Pariz.
Bošnjaković je rođeni Novosađanin, ima 50 godina, a u Novakovom timu je zadužen za analizu podataka i video snimaka.
Novak je na konferenciji govorio o situaciji oko trenera:
„Nisam potvrdio od rastanka sa Goranom da imam trenera za stalno. Nenad je tu privremeno, da mi pomogne kao prijatelj, mentor, kao neko ko je važan u mom životu i koga poznajem. Danas dolazi Boris Bošnjaković koji je deo mog tehničkog tima, kada je u pitanju analiza mečeva, moje igre. Radio je kao glavni trener ili jedan od glavnih trenera u TC Novak. Sarađujemo dugi niz godina. On je danas došao u Pariz. Biće ovde sa mnom, u ulozi teniskog trenera i neko ko radi analize protivnika, taktičke pripreme. Posle ovog turnira nemam dugoročniji plan", rekao je Đoković.
Dakle, deluje da Novak i dalje nema rešenje za trenera na duže staze.
Đoković je u Parizu odradio dva treninga, sa Hamadom Međedovićem i Flavijom Kobolijem, a prvi meč odigraće u utorak.
Tada će mu rival biti domaći predstavnik Pjer-Ig Erber.
„Znam za šta sam sposoban, posebno na Grend slemovima, obično igram najbolji tenis na Grend slemovima. U većem delu karijere sam to radio, to je cilj. Već neko vreme pričam da na šljaci želim da budem najbolji u Parizu. Prošla godina bila je odlična, posebno na Rolan Garosu. Nadam se da ću imati sjajan turnir. Naravno da utiče to što ovih pet meseci mog tenisa nije bilo baš sjajno. Zato imam pristup koji je fokusiran na stvarima dan po dan, kako bih došao što dalje na turniru", rekao je Novak.
Za sada Novak nema baš uspešnu sezonu.
„Potrebno je da budeš otporan, da se boriš, da ne odustaješ. To je život, baca razne izazove ka tebi, u ovom slučaju kao profesionalni teniser moraš da se navikneš da ćeš više gubiti, nego pobeđivati. Ako imaš nekoliko sezona gde pobeđuješ i osvajaš više od pola turnira na kojima igraš, onda imaš sreće. Većina tih turnira, na godišnjem nivou je manja od 50 odsto u smislu pobeda na takmičenjima. Moraš da se navikneš na taj osećaj poraza, da gubiš. Ima mnogo turnira, povreda, karijere traju dugo. U mom slučaju sam imao samo jednu veliku povredu koja je počela 2016. godine, pa sam napravio pauzu od šest meseci, imao sam operaciju 2018. godine što je uticalo na moju mehaniku servisa. Morao sam da se adaptiram na sve, pao sam na rang listi, morao sam da idem ispočetka na neki način. Imao sam neke situacije u karijeri gde sam morao da nađem svež početak. Uspevao sam ranije u tome. Nekada ranije, nekada kasnije. Ali sam uspevao da nađem pravi način razmišljanja i pokušaću to da iskoristim, to iskustvo. Imam dosta iskustva, dugo igram. Bilo je uspona i padova, oscilacija. Koristiću to na pozitivan način za nastavak sezone".
Da li će gledati meč između Aleksandra Zvereva i Rafaela Nadala?
„Ako ne budem imao nešto pametnije da radim. Igraju po danu? Biće teško, jer imam neke obaveze, ali ću probati da gledam. Svi žele da vide taj meč".
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
SPORT
Alkaras „pregazio“ Amerikanca – Rus uspešno startovao na Rolan Garosu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala