Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Ništa nam nije potrebnije od unutrašnje stabilnosti /video, foto/

© Tanjug / JADRANKA ILIĆAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Pratite nas
U Čačku je održan predizborni skup koalicije stranaka okupljenih oko SNS na izbornoj listi „Aleksandar Vučić - Čačak sutra“ sa kojeg je predsednik Aleksandar Vučić poručio da nam danas ništa nije potrebnije od unutrašnje stabilnosti.
„Nije Orban pogrešio kada je rekao da se sve polako kreće ka najvećem sukobu u istoriji. Postoji li išta što nam je potrebnije od unutrašnje stabilnosti – ništa“, istakao je Vučić.
Vučić je napomenuo da naša zemlja ima bezbroj političkih problema sa kojima se suočava, ali da uz sve to beleži najveći rast.
„Uvek smo uspevali da čuvamo svoje nacionalne interese, da branimo svoju državu, a da nikada građane ne oštetimo. Vi samo razmislite šta bi neki uradili da dođu na vlast - da li biste dobili fabrike? Razmislite i zašto oni njih finansiraju i zašto plaćaju nekoga da glasa pritiv nas“, upitao je Vučić.
© Tanjug / JADRANKA ILIĆ Predizborni skup Srpske napredne stranke i koalicije okupljene oko liste „Aleksandar Vučić - Čačak sutra“
 Predizborni skup Srpske napredne stranke i koalicije okupljene oko liste „Aleksandar Vučić - Čačak sutra“ - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Predizborni skup Srpske napredne stranke i koalicije okupljene oko liste „Aleksandar Vučić - Čačak sutra“
Nijedan predsednik, kako je istakao, neće ponoviti u Njujorku ono što je on izgovarao njima u lice i da smo uspeli da se suprotstavimo najmoćnijima bez straha.
„Ja sam mogao da budem hrabar jer je iza mene bila Srbija, zato što sam znao šta očekujete od mene i znao da hoćete Srbiju koja ima obraz, a ne Srbiju koja će da se povlači. Srbija je naš zavet, zakletva, naš život, budućnost. Srbiju nikome i nikada nećemo dati“, zaključio je Vučić.
Vučić je poručio da će država ulagati stotine miliona evra u Čačak i druge srpske gradove.
„Ali nam je zato potrebna pobeda 2. juna i zato vas molim da 2. juna izađete na izbore. I posebno hoću da pozovem dame, da pozovem žene, jer one su uvek čuvale Srbiju. One su najodgovornije, one su najjače i beskrajno vam hvala, drage dame, na podršci koju ste nam do sada pružale. Molim vas sve da izađete na izbore 2. juna, da ih pobedimo“, pozvao je Vučić.

Ana Brnabić: Izbori 2. juna su izbori za dalji razvoj i rast Srbije

Predsednik Skupštine Ana Brnabić je u svom govoru na predizbornom skupu SNS u hali KK „Borac“ u Čačku zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za njegovu borbu za nacionalne interese, istinu i međunarodno pravo koju je vodio na sednici Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, „za to što je pokazao kako se bori i brani jedna zemlja, njeni nacionalni interesi i kako se brane istina i međunarodno pravo“.
Istakla je da su izbori 2. juna ne samo lokalni već izbori na kojima se odlučuje kako će Srbija dalje.
„Da li ćemo da nastavimo da radimo i da se ubrzano razvijamo, da pobeđujemo ili krenuti put prošlosti i neizvesnosti, da li ćemo se vratiti na ono kada je Srbija bila na začelju Balkana. To nisu izbori na kojima se odlučuje o lokalnoj politici i samo o komunalnim pitanjima, jer opozicija protiv koje se borimo nije tu da bi predstavila plan, program, viziju jer to nema, već da bi zaustavila razvoj Srbije. Oni su tu da bi od neke lokalne samouprave krenuli u rušenje Vučića i SNS, i svih naših koalicionih partnera koji su napornim radom doveli do toga da je Srbija pobednička zemlja u svim sferama i u međunarodnoj areni“, rekla je Brnabić.

Dačić: Srbija u najtežoj situaciji od bombardovanja, jedini izlaz - da srpski narod bude jedinstven i složan

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je na predizbornom skupu koalicije stranaka okupljenih oko SNS rekao da je Srbija u teškoj situaciji, možda najtežoj još od bombardovanja i agresije, zbog čega je, kako je naveo, jedini izlaz i najvažnije da srpski narod bude jedinstven i složan.
Istakao je da su upravo zbog toga okupljeni oko jedne koalicione liste „Aleksandar Vučić - Čačak sutra“, kako bi se, kako je rekao, Srbija uspešno odbranila od svih napada.
„Jaki napadi zahtevaju da Srbija bude jaka, da bi mogla da se uspešno odbrani od svih napada. A ne napadaju oni nas, bez razloga. Oni nas napadaju, i predlažu rezolucije poput one o Srebrenici, kako bi opravdali zločine koji su počinili nad našim narodom devedesetih godina, kada su nas bombardovali, jer je to agresija na našu zemlju i nad našim narodom 90 godina, da ispadne normalno da je srpski narod,'zločinački narod, genocidni narod' i da je zaslužio i agresiju, i da je zaslužio da bude žigosan tim žigom, da smo mi genocidni narod“, naveo je on.
Prema njegovim rečima, nema veće uvrede za žrtve genocida, nego kad predlagači te rezolucije budu Nemačka, Turska i Zapadne zemlje.
„Čak bih mogao reći da su najveći počinitelji genocida predlagači te rezolucije. Oni će reći to je ta lakoća prelaženja preko toga. Kada se govori o zločinima koje su oni počinili, navode da je to neka druga nacistička Nemačka učinila ili kao što i Hrvati kažu to su ustaše, to je NDH. To nije tačno. Tada su milioni ljudi učestvovali u nacističkom i ustaškom režimu. sve što sada rade je kako bi pobegli od osude za njihove zločine. Bežanje od toga i žigosanje Srbije jeste razlog“, rekao je Dačić.
Na predizbornom skupu u Čačku, Dačić je govorio i o Kosovu i Metohiji, napominjujući da je pitanje zauvek rešeno jer je, kako je istakao, KiM sastavni deo Srbije, a govoreći o narodu u Republici Srpskoj istakao je da je to pitanje nacionalni prioritet.
„Kao što je i pitanje Srba koji žive u Crnoj Gori, i u drugim zemljama regiona. Pogotovo onih koji su proterani iz Republike Srpske i Krajine“, rekao je Dačić i dodao da je glasanje Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici sramota koja će ostati zauvek.
Govoreći o pritiscima na Srbiju unutar i van zemlje da se uvedu sankcije Rusiji, Dačić je podsetio na zemlje koje nisu glasale za rezoluciju i istakao da postoje politički lideri koji zagovaraju takav stav.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala