- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Pao mali avion kod Zagreba, jedna osoba poginula, četvoro povređeno /video/

CC0 / Unsplash/Seb Doe / Vatrogasci London
Vatrogasci London - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Pratite nas
Kod Zagreba se danas posle podne srušio avion tipa Cesna 182 u kojem je bilo pet osoba. Pali avion je lociran, a u nesreću je poginula jedna osoba, dok su četiti povređene.
„Po dojavi o padu aviona tipa Cesna 182 na području Stupnika, na teren su upućeni pripadnici državne intervencijske službe civilne zaštite Zagreb, policija, hitna medicinska pomoć, HGSS Samobor i Zagreb i vatrogasci. Na letu je bilo registrovano petoro putnika. Avion je pronađen. Jedna osoba je smrtno stradala, četiri osobe su povređene i radi se na trijaži povreda i organizaciji transporta“, saopštila je Civilna zaštita.
Mesto nesreće obišli su i hrvatski premijer Andrej Plenković i ministar zdravlja Vili Beroš.
Plenković je potvrdio da je u nesreći poginula jedna osoba.
"U avionu je bilo pet osoba. Prema informacijama policije, HGSS-a, jedna osoba je umrla, ostalima se ukazuje pomoć. Hvala svima na promptnoj reakciji", rekao je Plenković i zahvalio hitnim službama.
"Prema prvim saznanjima, osobe koje su povređene su zbrinute i nisu životno ugrožene", rekao je on i dodao da su sve osobe hrvatski državljani i time opovrgnuo ranije informacije da se radi o Mađarima
Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš rekao je da su tri osobe lakše povređene.
"Jedna osoba ima težu povredu, povredila je kičmu, ona je helikopterom prevezena u KB Dubrava. Ostale osobe su prevezene kolima", rekao je Vili Beroš.

"Danas u 15:51 sat primljena je dojava o padu manjeg sportskog aviona u šumi južno od Kerestinca. Policijski službenici izlaskom na teren potvrdili su tačnost dojave, ukazuje se pomoć povređenima, mesto nesreće je obezbeđeno", objavila je hrvatska policija.

Vatrogasci i Hitna pomoć su na mestu pada aviona.
Avion se srušio nedaleko od tamošnje piste.
Na terenu su brojne službe, a u potragu su bili uključeni i dronovi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala