- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Stoltenberg opsednut ratom – pretvara Evropu u bure baruta

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska haubica "Koalicija-SV"
Ruska haubica Koalicija-SV - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Pratite nas
Poslanik Državne dume Rusije sa Krima, član Komiteta za bezbednost Mihail Šeremet rekao je da poziv generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da se ukinu ograničenja za napade na teritoriju Rusije govori o njegovoj želji da po svaku cenu našteti Rusiji, ne misleći o posledicama.

„Apel Stoltenberga diktiran je opsednutošću ratom i željom da se po svaku cenu naudi Rusiji, pritom ne razmišljajući o mogućim katastrofalnim posledicama po stanovništvo zapadnih zemalja“, rekao je Šeremet za Sputnjik.

Kako je dodao, Stoltenberg čini sve da dodatno rasplamsa ukrajinski sukob, istovremeno pretvarajući Evropu u bure baruta.
Istovremeno, predsednik Krimske međuetničke misije Zaur Smirnov smatra da je izjava Stoltenberga pokušaj da se zastraši Moskva i izvrši pritisak u svetlu uspešnog napredovanja ruske vojske na frontu.
Po njegovim rečima, ukrajinska vojska već izvodi napade zapadnim oružjem na teritoriju Rusije, između ostalog i uz pomoć terorista.

„Integritet i suverenitet Rusije osiguravaju bezbednost i zaštitu svih njenih regiona, tako da je Stoltenbergov pokušaj da odredi nekakav njihov status – čista fikcija. U slučaju strateške opasnosti, Rusija će preduzeti mere predviđene njenom vojnom doktrinom“, ocenio je Smirnov.

Oglasila se i portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. Po njenim rečima, korisno je da oni koji su pozvani na navodnu mirovnu konferenciju u Švajcarskoj znaju za apel koji je uputio generalni sekretar Alijanse.
Podsećamo, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je Alijansu da ukine ograničenja na udare Kijeva zapadnim oružjem na objekte na teritoriji Rusije.
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2024
SVET
Šef NATO pozvao Alijansu da ukine ograničenja na udare Kijeva zapadnim oružjem na teritoriji Rusije
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala