- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal: Ne pretpostavljajte da mi je ovo poslednji Rolan Garos

© AP Photo / Manu FernandezRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Pratite nas
Iako je prošle godine kada je govorio o povratku istakao da će ova sezona biti verovatno poslednja u njegovoj karijeri, Rafael Nadal, proslavljeni španski teniser, istakao je da ovo možda nije poslednji Rolan Garos na kom će igrati.
Pojava Rafaela Nadala u Parizu izazvala je veliku euforiju među njegovim navijačima pa je tako atmosfera spekutakularna i na treninzima. Upravo je možda to „kralja šljake“ navelo da porazmisli o odlaganju penzije.
Na startu turnira Nadalu neće biti lako jer ga očekuje Aleksandar Zverev koji mu je dobro zapretio i pre dve godine kada je Španac bio u daleko boljoj formi.
„Igrao sam parćis i neko mi je rekao žreb. Očekivao sam to na neki način – može sve da se desi kada nisi nosilac. To je deo posla, kada nisi nosilac, kao što ja sada nisam. Prihvatam to. Nikada se ne zna šta je imati sreće ili nemati sreće. Na papiru to baš nije najbolji žreb, jedan od najtežih rivala, osvojio je masters u Rimu. Pokušaću da budem spreman, šta da radim…“, rekao je Nadal.
„Kralj šljake“ pokušaće da pruži maksimum iako njegove partije po povratku ne deluju kao da mogu da ugroze nemačkog tenisera koji ga je tokom karijere pobedio tri puta.
„Nisam nervozan, usredsređen sam na to da pokušam da igram dobro. Možda bude katastrofa kao u Rimu, postoji šansa i da se to desi, ali želim da uradim nešto drugačije, da igram bolje. Nisam igrao mečeva na tri dobijena seta jako dugo, niti na ovom nivou protiv ovakvih protivnika… Razumem ta pitanja, postavljam ih i ja sebi, ali odgovor stiže u ponedeljak, jer priča ne daje odgovor. Nije idealan prvi meč, možda za kasnije u turniru, ali tako je, kako je“, istakao je Rafa.
Nije bio siguran da će igrati u Parizu, a sada kada je stigao na šljaku poručuje da ovo možda nije njegov poslednji Rolan Garos.
„Ne pretpostavljajte da mi je ovo poslednji Rolan Garos. Rekao sam još u Rimu da je bilo nekih nesporazuma. Čak i posle tog poraza od Hurkača, rekao sam da ima nekih pozitivnih stvari. Morao sam da vidim kako ću se osećati posle toga – teniski, mentalno, fizički. Nisam odmah mogao da kažem hoću li igrati, katastrofalno je bilo u Rimu, i želeo sam da sačekam nekoliko dana, da sam sebi vremena. Osetio sam se bolje, spremnije, mentalno sam bio motivisan, a fizički se osećam bolje. Napredujem na različite načine, imam manje ograničenja nego pre tri-četiri nedelje“, rekao je osvajač 14 titula na Rolan Garosu.
Ističe da konačnu odluku o tome koliko će još igrati nije doneo.
„Velika je šansa da mi je ovo poslednji Rolan Garos, ali nije sto posto, neću vam reći da je sto posto, jer ne mogu da predvidim šta će se desiti. Nadam se da razumete, prošao sam dug proces oporavka, skoro dve godine patnje i oporavka od teške povrede. Bolje se osećam nego pre mesec i po dana, u to nema sumnje. Zato ne želim da zatvorim vrata i da kažem ’sto posto’. Uživam igrajući u tenisu, putujem s porodicom, uživam u tome s njima. Takođe, još nisam video kako izgleda kada sada igram bez ograničenja, zdravo. Dajte mi vremena, dajte mi mesec i po, pa da vidimo kako ću se osećati. Ne mogu da garantujem da je poslednji“, jasno je poručio „Bik sa Majorke“.
Podrška kakvu Nadal ima u Parizu malo koji sportista ima bilo gde na svetu. O tome koliko je voljen govori i činjenica da je u njegovu čast napravljena statua u kompleksu.
„Uživam u svakom trenutku ovde. Neverovatna podrška ljudi koja mi daje mnogo snage emotivno, ostaće mi to zauvek. Ovo je verovatno prva nedelja treninga od mog povratka da mogu da trčim kako treba, i to me ohrabruje. Na treninzima sam napredovao, pogotovo u smislu kretanja – ne osećam ograničenja kada trčim u oba smera. To mi znači mnogo u smislu pogleda u budućnost. To ne znači da ću u ponedeljak igrati neverovatno, biće teško jer nisam imao mnogo trenutaka igranja na najvišem nivou. S druge strane, ovo mesto je za mene magično, desile su se mnoge stvari koje nisam očekivao. Da u dubini duše nemam nadu da mogu da uradim nešto veliko, ne bih bio pred vama. Imam motivaciju i nadu da igram dobro, mada malu“, poručio je nekada prvi reket sveta.
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
SPORT
Poruka za Zvezdu i Partizan: „Srpsko tržište važno za Evroligu – ali nećemo incidente iz ABA lige“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala