- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američka NBA zvezda padalica „promenila“ celo koleno?!

© AP Photo / Matt MartonNikola Jokić u duelu sa Lonzom Bolom
Nikola Jokić u duelu sa Lonzom Bolom - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Pratite nas
Bek Čikago Bulsa Lonzo Bol, koji nije igrao NBA utakmicu od januara 2022, govorio je o putu ka oporavku od problema sa kolenom u protekle dve godine. I pritom otkrio da oporavak uključuje čak i transplantaciju meniskusa i promenu hrskavice.
Govoreći u podkastu, Bol je rekao da njegovi problemi datiraju od prvog pucanja meniskusa 2018. godine, kada je bio član Los Anđeles Lejkersa.
Posle što je zadobio ponovljenu povredu levog kolena, Bol je rekao da mu na kraju nije ostala hrskavica i da je morao da se podvrgne transplantaciji meniskusa prošle godine. Ova operacija je obavljena istovremeno sa transplantacijom hrskavice u istom kolenu.
„Nije ostalo ništa od meniskusa, a kost se trljala o kost. Hrskavica je nestala, a kost je oštećena, tako da sam morao da dobijem novi meniskus od donora, a morao sam da nabavim i novu hrskavicu", rekao je Lonzo Bol.
Bol je podvrgnut transplantaciji hrskavice u martu 2023., trećoj operaciji levog kolena za godinu dana. Bol i Bulsi su tada rekli da veruju da će mu operacija pružiti najbolju šansu da se vrati na teren i isključili ga za tekuću sezonu u junu.
Kao što je očekivano, Bol je nedavno pristao na 21.400.000 dolara i produžio ugovor za sezonu 2024/2025 sa Čikago Bulsima.
Prvi ugovor potpisao je na četiri godine za 80.000.000 dolara.
Lonzo je odigrao svega 35 utakmica za Čikago, pa će tako uz novi ugovor prihodovati 2,9 miliona dolara po utakmici. Na 35 mečeva je Lonzo beležio 13 poena u proseku uz 5,1 asistenciju i 5,4 skokova.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
SPORT
Prijateljski zagrljaj Đokovića i Nadala na Rolan Garosu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala