- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Medojević: Politički odgovorno da DNP i NSD prekinu podršku crnogorskoj vladi

© Foto : Youtube/ADRIA TV Montenegro/PrintscreenNebojša Medojević
Nebojša Medojević - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Pratite nas
Nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici postalo je jasno da Pokret Evropa sad baštini sve političke prioritete DPS-a i politički je odgovorno da Demokratska narodna partija i Nova srpska demokratija prekinu podršku Vladi i da se organizuju vanredni parlamentarni izbori, poručio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.
On je u objavi na društvenim mrežama kazao da su zahtevi DNP-a opravdani i u skladu sa programom nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF) i obećanjima biračima.
„Zahtevi DNP-a su opravdani i u skladu sa programskim opredeljenjima te stranke, ali i sa političkim principima na kojima je DF uspeo da sruši režim Mila Đukanovića“, kazao je Medojević.
Prema njegovim rečima, ti principi su pomirenje po principu sva prava svima, radikalne reforme i „demontaža mafijaškog DPS režima“ i ekonomski oporavak zemlje na osnovu promene modela ekonomskog rasta.
„Nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici svim biračima bivšeg DF-a je postalo jasno da su moje ocene da je PES kreiran kao DPS Ver 2.0 i da on baštini sve političke prioritete DPS-a, da nastavlja poslušničku slugansku politiku prema centrima moći, na štetu vitalnih interesa naroda i države“, poručio je Medojević.
On je dodao da je PES kontinuitet spoljno-političkih prioriteta DPS-a, kao i nastavak „antisrpske politike“ u Crnoj Gori, glavna opstrukcija Specijalnom policijskom odeljenju i Specijalnom državnom tužilaštvu u borbi protiv DPS mafije i glavni promoter opasne populističke ekonomske politike koja, kako je naveo, vodi državu u dužničko ropstvo, bankrot javnih finansija i ugrožavanje sistema penzijskog osiguranja.
„Najava potpisivanja ugovora o nastavku auto-puta prema Andrijevici ima korupcionaški potencijal od najmanje 100 miliona evra koji će, kroz naduvavanje faktura, uzeti premijer Milojko Spajić i njegova banda", naveo je Medojević.
On je dodao da su Spajić i „njegova kriminalna organizacija“ težak balast za DNP i NSD, kao i da su bivši birači DF-a sve više razočarani ovom Vladom koja je, kako je naveo, kopija DPS-a.
„Glasanje za Rezoluciju o Srebrenici je samo kap koja je prelila čašu laži, prevara i izdaje Spajića“, rekao je Medojević.
On je naveo da su Spajića u Crnu Goru doveli isti „mentori Đukanovića“ da nastavi istu politiku.
„Mi se za ovo nismo borili i politički odgovorno je da i DNP i NSD prekinu podršku ovoj Vladi i da se organizuju vanredni parlamentarni izbori“, poručio je Medojević.
Prema njegovim rečima, to je racionalni politički odgovor na odluke Spajićeve Vlade.
„Da li će preovladati lični, partijski ili grupni materijalni i finansijski interesi nad principima, ideologijama i interesima naroda i države ostaje da se vidi", zaključio je Medojević, prenosi RTCG.
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
REGION
Demokratska narodna partija suspendovala podršku Vladi Crne Gore, uputila zahteve Spajiću
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala