- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ataman o svom glavnom junaku: U Partizanu je pokazao karakter – zato sam ga doveo

© AP Photo / Darko VojinovicMatijas Lesor
Matijas Lesor - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
Pratite nas
Matijas Lesor, francuski košarkaš, bio je najbolji pojedinan u polufinalnom meču Evrolige između Panatinaikosa i Fenerbahčea, a zasluženo je dobio i pohvale od Ergina Atamana, trenera grčkog tima. Turski stručnjak istakao je da se vrlo pažljivo motrio na Lesora dok je igrao u Partizanu i da je zbog toga odlučio da ga dovede u tim.
Sa 17 poena i deset skokova Matijas Lesor istakao se kao najbolji košarkaš meča Panatinaikosa i Fenerbhečea. Najveće zasluge za pobedu grčkog tima idu upravo njemu, a ovo nije prvi put da je baš on glavni junak.
Cele sezone Lesor je igrao fantastično, a u njega je od starta verovato Ergin Ataman koji je gledajući Matijasove mečeve u dresu Partizana video koliko on može.
„Matijas je i prošle godine u Partizanu pokazao svoj karakter. On je bio dobar igrač, ali nisu mnogi razumeli njegov karakter. Zato je moja odluka bila da ga dovedemo. On je agresivan, energičan igrač, koji se uvek bori. Zato sam tražio da bude prvo pojačanje. Morate da imate takvog igrača, bio bih srećan ako unapredi slobodna bacanja, ako tu uradi spreman je za finale“, rekao je Ataman posle pobede Panatinaikosa.
Francuski košarkaš šutirao je 6/10 za dva poena odnosno 5/10 sa linije penala.
Cele sezone Lesor je fantastičan, odigrao je 40 mečeva, a porsečno je beležio 13,8 poena, 6,3 skokova i 1,4 asistencije.
Košarkaši Panatinaikosa u finalu Evrolige igraju protiv Real Madrida, a upravo je protiv „kraljevskog kluba“ Lesor odigrao najbolju utakmicu ove sezone kada je postigao 26 poena.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
SPORT
Novak saznao kada kreće u odbranu titule na Rolan Garosu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala